שר האוצר משה כחלון פועל להעביר את תקציב המדינה לשנת 2019 כבר במושב הכנסת הקרוב, יותר משנה לפני המועד האחרון בו אפשר להעבירו. העברת התקציב כה מוקדם תאפשר לממשלה לפעול בשקט עד מועד הבחירות, בנובמבר 2019. 
תקציב המדינה מועבר בדרך כלל לקראת סוף השנה הקלנדרית, אולם כחלון ככל הנראה רוצה להקדים את את המהלך כדי להיות מוכן לקראת אפשרות של הקדמת הבחירות מסיבה כזו או אחרת. 
בחודש שעבר קבע בג"ץ כי הממשלה והכנסת לא יוכלו לקבוע תקציב דו-דנתי למדינה. ההחלטה התקבלה בעתירת המרכז האקדמי למשפט ועסקים ובית המשפט בהרכב שבעה שופטים קבע, פה אחד, כי יש לקבוע "התראת בטלות", כך שהגם שאין פוגעים בחוק יסוד הוראת השעה הקיים, ככל שיתבקש לחזור עליו או על שכמותו בעתיד, צפויה "הוראת שעה" נוספת להתבטל.

העתירה כוונה נגד תקפותו של חוק יסוד: תקציב המדינה לשנים 2017 ו-2018, בו נתבקש לשנות, באופן זמני, את חוק יסוד: משק המדינה. החוק הנתקף קובע, כי תקציב המדינה לשנים הללו יאושר על ידי הכנסת יחד כתקציב דו-שנתי, חלף ההוראה הקבועה בחוק יסוד: משק המדינה, המחייבת אישור התקציב מדי שנה בנפרד. כינונו של תקציב דו-שנתי, על דרך הוראת שעה בחוק יסוד נעשה זו הפעם החמישית.
בעתירה נטען כי הכנסת פעלה בחוסר סמכות משקיבלה את התיקון האמור במסגרת הוראת שעה ומכאן כי יש לקבוע שהתיקון בטל או לחלופין חסר תוקף. לדעת הממשלה והכנסת, מנגנון ההתכנסות שהוסף להוראת השעה מצריך בחינה מחודשת של אפשרות התקציב הדו-שנתי, ומכאן הצורך בהוראת שעה. עוד נטען כי פסילת חוק יסוד על ידי בית משפט זה היא צעד דרסטי, שמעולם לא נעשה בו שימוש.