בחודשים הקרובים תתקבל ההחלטה בעניין תיקי האלפים. ראש הממשלה עלול בהחלט לעמוד בפני כתב אישום, אולם שלוש שאלות נותרו פתוחות: האם באשמת שוחד או באשמת מרמה והפרת אמונים בלבד? האם היא תתקבל לפני הבחירות באפריל? והאם יורה מנדלבליט לנתניהו להתפטר?
דבר אחד ברור: עם החלטת מנדלבליט להעמיד או לא להעמיד את נתניהו לדין, חלק נרחב מהעם יתאכזב קשות - הימין במקרה שיוחלט להגיש כתב אישום, והשמאל אם יוחלט לסגור את התיקים. בעוד חודשים ספורים נדע.
בשנה הקרובה תעמוד נחישותו של מנדלבליט למבחן החשוב ביותר שלה. לקראת שנת בחירות, כל צעד ושעל שלו יקבע במידה רבה את פניה של מדינת ישראל בשנים הקרובות. איש השנה של "מעריב" הוא אפוא אדם אחד, אשר כל כך הרבה מוטל על כתפיו.
עניין נוסף שמנדלבליט מתמודד עמו כבר תקופה ארוכה הוא תיקי החקירות נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו, וגם כאן הוא מהלך על ביצים. עם זאת, אף שהחקירות מתנהלות בעצלתיים, עד כה אין סיבה לחשוד שמנדלבליט עושה הנחת סלב לנתניהו, אך מבחנו הגדול יהיה ביכולתו להצדיק ולנמק את החלטתו ובתשובותיו לבג"ץ, שוודאי יוגש כך או כך.