לא התרשמו מ"ההצהרה הדרמטית": נאומו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, בו חשף כי ביקש עימות עם עדי המדינה בתיקיו וסורב, לא עשה רושם על הישראלים. מסקר שערך מכון "מאגר מוחות" עבור 103FM ופורסם הבוקר (שישי) עולה כי 36% מהציבור הישראלי העידו כי הושפעו לרעה מדבריו, בעוד ש-45% העידו כי לא הושפעו כלל ו־14% העידו שהנאום חיזק את תמיכתם בראש הממשלה. 

ואולם, מהמדגם עולה כי נתניהו עדיין נתפס כמועמד המתאים ביותר לכהן כראש ממשלת ישראל עם 44% תמיכה מהנשאלים, כשלעומת זאת נמצא בני גנץ הרחק מאחור עם 21%, ואחריו יאיר לפיד שזוכה ל-10% מהקולות ואבי גבאי עם 5%.  


פרופ' איציק כ"ץ, מייסד ומנכ"ל 'מאגר מוחות', ניתח את התוצאות: "כבר שלושה שבועות שנשמרת המגמה שנתניהו הוא המועמד המתאים ביותר. בפילוח לפי מגזרים רואים כי קיים פער גדול מאוד לטובת נתניהו על פני גנץ במגזר החרדי ובקרב הדתיים הלאומיים והמסורתיים. לעומת זאת, בחברה החילונית קיים שוויון בין גנץ לנתניהו כאשר כל אחד מהם רושם לעצמו 25% מהקולות". 
כאמור, לא פחות מ־36% - שהם שליש מהמדגם, הודו שהושפעו לרעה מנאומו של נתניהו שהתקיים השבוע. ובכל זאת - רק 13% מתוך אלו שהושפעו הם מצביעי ליכוד. כ"ץ הסביר כי בקרב האוכלוסייה הכללית, האפקט של הנאום היה יותר שלילי מאשר חיובי מבחינתו של נתניהו. 
בסקר הקודם שנערך בשבוע שעבר נמצא כי שליש ממצביעי הליכוד עתידים לשנות את דעתם אם תתקבל החלטה על כתב אישום לנתניהו לפני הבחירות. עם זאת, כ"ץ סבר כי אין מקום להשוואה. "צריך לשים את הדברים בפרופורציה הנכונה. ההחלטה על כתב אישום לפני שימוע וכדומה, אם תהיה, היא הרבה יותר דרמטית מאשר נאום כזה או אחר. בסקר הקודם ההשפעה הייתה יותר חדה ואילו  כאן המספרים קצת יותר מצומצמים כי מדובר בסך הכל בנאום.
"אם נתניהו יחליט להמשיך את הקמפיין כפי שהוא נקט בשבוע האחרון, הסדקים עלולים להתרחב", הזהיר כ"ץ. "הקמפיין השלילי הזה שבו הוא תוקף את רשויות השלטון, המשטרה וכדומה לא כל כך פועל לטובתו במובן הזה".