כרגע זה מתכנס למשהו לא מובן, גם לא לוושינגטון. אני חייבת לומר שאנחנו מדברים על גושים לכל היותר, אחוזים בודדים מהשטח, והתגובות הן כאילו עשינו פעולה מקסימלית, זה גם אם בכלל יהיה אור ירוק מהאמריקנים. הקשב בוושינגטון לדבר הזה הוא מינימלי, יש אפס קשב. האמריקנים נמצאים באחת השעות הדרמטיות, לוחצות, מטלטלות בהיסטוריה שלהם בעשרות השנים האחרונות. הדבר האחרון שמעניין אותם ויכול להזיז את המחט ולהטות קולות במערכת הבחירות שלהם מצד אחד לצד אחד, זה מה ישראל תעשה באיזו נקודה מרוחקת במזרח התיכון ומה יגידו על זה בעולם הערבי".
בממשל דמוקרטי - כל דבר שטראמפ נגע בו יהפוך מוקצה מחמת מיאוס. אנחנו גם ככה מגיעים מנקודה קשה, אז להתחיל את מערכת היחסים הזאת כשיש שיח אינטנסיבי, בהנחה שיהיה סיפוח, על אפרטהייד ושתי מערכות חוק שונות לשני תושבים באותו שטח, שיח על הכיבוש וכולי, זה לא מומלץ בכלל.
לכן אני חושבת שצריך לעשות את החישוב הפשוט: אם רוצים לספח ויש תועלת ביטחונית ואסטרטגית בסיפוח, כדאי להמתין לינואר. אם טראמפ עוד יהיה שם - אז בסדר. אגב, אם טראמפ יהיה שם, גם הערבים יתיישרו. וזו הסיבה אגב, למה אתה רואה עכשיו את כל המאמרים של האנשים באמירויות, ואתה שומע קולות והירדנים עוד כמה ימים בוושינגטון וכולי, כי הם מבינים שהדבר הזה מתמסמס והם רוצים לקחת קרדיט".