ועדת הכנסת בראשות ח"כ איתן גינזבורג (כחול לבן) אישרה היום (שלישי) לקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק לביטול עדכון שכר חברי הכנסת בשנת 2021 כהצעת חוק מטעם ועדת הכנסת. עם קבלת ההחלטה אמר ח"כ גינזבורג: "אני שמח שההצעה זוכה לתמיכת כל סיעות הבית. בעת הזאת, בזמן משבר כלכלי ובריאותי, כולם מסכימים שאין מקום להעלות את שכר חברי הכנסת".

שכרו של חבר כנסת עומד על סך 45,274 ש"ח ברוטו לחודש. שכר חה"כ צמוד לשכר הממוצע במשק ומתעדכן מדי שנה באופן אוטומטי. בינואר 2021 צפוי השכר הממוצע במשק לעלות בשיעור חד ועל כן גם שכר חברי הכנסת אמור היה להשתדרג. הצעת החוק קובעת בהוראת שעה, כי בתחילת שנת 2021 יוקפא השכר ולא יעודכן. בכך יוקפא שכרם של 90 חברי כנסת.

ח"כ שלמה קרעי (הליכוד) אמר בדיון, כי "הצעת החוק של הוועדה, הינה הצעה לא משמעותית אלא פופוליסטית ויחצנית שמהווה טלאי קטן ולא מטפלת כמעט בכלום". קרעי הלין על כך שהצעת החוק שהוא הגיש, הצעה שלדבריו "תביא פתרון כולל בשכר המגזר הציבורי, ותחסוך מאות מיליונים", לא עולה לדיון. הוא הגיש את הצעתו כהסתייגות להצעת החוק של הוועדה. 

עפ"י ההסתייגות, מנגנון חישוב השכר הממוצע במשק יכלול גם את תשלומי דמי האבטלה של המפוטרים והשוהים בחל"ת, ובכך השכר הממוצע במשק יקטן. "אני חושב" אמר קרעי, "שיותר נכון שמנגנון החישוב ישקף נכונה את כל ההכנסות במשק, לרבות תשלומי האבטלה". לדבריו, אם דמי האבטלה יכנסו לחישוב השכר הממוצע במשק, ירד שכר חברי הכנסת בינואר הקרוב בכ-3% במקום שיעלה בכ-15% לפי מנגנון החישוב החוקי הנוכחי.

ח"כ יצחק פינדרוס (יהדות התורה) התנגד להצעה ואמר כי הצעתו ביחס לשכר הח"כים, תחסוך כ-20,000 ₪ לחודש. "זה לא סכום משמעותי שבגינו שווה לשנות את מנגנוני החישוב ולשנות סדרי בראשית", הוסיף. ח"כ אלעזר שטרן (יש עתיד) הציע לקבוע בהסתייגות שהגיש כי הצעת הוועדה הציבורית לשכר חברי הכנסת תחייב ולא תהווה רק כהמלצה לוועדת הכנסת, כפי שקובע החוק הנוכחי. גם ח"כ מיקי לוי (יש עתיד) מתח ביקורת על אישור ההחלטה.