הסערה סביב חוק החשמל ממשיכה, ורע"מ הודיעה כי היא מחרימה את שרת הפנים איילת שקד עד להודעה חדשה. גורמים במפלגה התריעו כי אם לא יפקיעו מהשרה סמכויות הקשורות לחוק, הם יפנו לפיזור הכנסת והליכה לבחירות. מוחמד מג'אדלה, ראש חטיבת החדשות ברדיו 'נאס' ופרשן 'חדשות 12' שפרסם את הדברים, שוחח עם בן כספית וינון מגל ב-103FM והביא פרטים נוספים.

מג'אדלה הסביר כי ח"כ ווליד טאהא שמנהל את המאבק בשרה שקד "דחה את הוועדה שהייתה אמורה להתקיים לדיון בחוק הזה", והוסיף: "זאת אומרת שהמשבר קיים, מחריף, מסלים". הוא הסביר כי רע"מ למעשה טוענים ששקד "כל פעם לוקחת אותנו לפינה, רוצה למשוך זמן, יוצרת מתווה כזה או אחר, מקימה ועדה לדון בדברים שאנחנו מבקשים והכול מתפספס ומתמסמס. לכן אנחנו לא רוצים לעבוד איתה יותר, אין לנו אמון בה".

עוד ציין, שמשרד הפנים מתכלל מספר נושאים משמעותיים לחברה הערבית: "כל עניין הרשויות המקומיות בחברה הערבית מרוכז במשרד הפנים, כל הרפורמות שקשורות לחברה הערבית, בהסדרת הבנייה ובחוק החשמל, חוק האזרחות או מניעת איחוד משפחות פלסטיניות. לכן הם אומרים גמרנו עם איילת שקד, לא רוצים לעבוד איתה יותר". עם זאת אמר, שהם מצהירים כי ישנו פתרון למשבר: "רוצים לראות הצהרת כוונות, לבטל את סמכויות שרת הפנים בכל הנוגע להחליט מי יכול ומי לא יכול לקבל חשמל".

הפרשן הסביר את משמעות החוק: "הרבה אנשים אומרים - הממשלה מוכרת את המדינה לערבים, רוצים לתת לעבריינים חשמל. זה חוק למדינה יותר מאשר לערבים. החברה הערבית, אין להם מונה משלהם, אין להם חיבור תקין – הם משלמים לשכנים. המדינה אומרת בחוק הזה, אתה רוצה חשמל? אתה צריך להסדיר את הבנייה. זה היסטורי, אף פעם לא היה דבר כזה. כדי לוודא שאתה לא לוקח את חיבור החשמל ובורח מכל סיפור ההסדרה, אתה שם ערבות והכסף נשאר אצל המדינה".

לדבריו, "ברע"מ נפל האסימון שאיילת שקד רוצה להעביר את החוק, להכניס לספר החוקים ולהערים קשיים על הציבור הערבי, כי החוק גם אומר שיש סמכות בלעדית לשרת הפנים להחליט איזה מתחמים ובתים יכולים לקבל את החשמל ואיזה לא". מג'אדלה ציין כי ברע"מ "אף פעם לא דיברו בטון כל כך חריף. מי שמנהל את המשבר זה לא מנסור עבאס, זה ווליד טאהא. הצליחו לשים אותו (עבאס) בצד להגיד לו אתה והקו המפויס שלך לא עזרתם לנו הרבה, אנחנו מנהלים את המשבר דרך וואליד טאהא שידוע בקו הנוקשה שלו יותר".

בהמשך, התייחס לתפיסת רע"מ והעומד בראשה בחברה הערבית כשמונה חודשים לאחר הקמת הממשלה: "יש הרבה אנשים שתומכים בקו של רע"מ - להשתלב בממשלה ולהיכנס למעגל קבלת ההחלטות. הסקרים מראים שיותר מ-85 אחוזים רוצים שכל חברי הכנסת, כולל המשותפת, ייכנסו לקואליציה. הבעיה היחידה שמאז שקמה הממשלה הזאת כל החברים במיוחד באגף הימני לא מספיקים כל הזמן להראות לרע"מ ולמי שתומך בקו שלהם שזה לא משתלם. בכל משבר שברע"מ נכנסים אליו הם יוצאים מופסדים או מתקפלים".

כספית ציין בפניו כי בכל זאת אושרו תקציבים גדולים לחברה הערבית. על כך הוא השיב: "נו בחייאת, רק בישראל יכול להיות שמעבירים תקציב לציבור מסוים שקופח שנים ומציירים את זה כהישג. אלה תקציבים שמגיעים לחברה הערבית שהופקרה על ידי ממשלות ישראל לדורותיהם. החבר'ה האלה מצביעים בעד תקציבי הביטחון וההתנחלויות". למרות זאת, העריך: "הם לא יפרשו, כי מנסור עבאס אומר בשיחות סגורות, 'אני לא רוצה לפרוש מהממשלה כדי להוכיח שהם לא אלו שהכשילו את פרויקט השתלבות הערבים בממשלה'. רע"מ לא יפרקו את הממשלה".

סייעה בהכנת הכתבה: עופרי גליכמן, 103fm