כשנשאל האם זיהה בו פחדנות או הססנות, השיב ניסנקורן: "ממש לא, צריך לקחת בחשבון שהוא באופי שלו סנגוריאלי זו השקפת העולם שלו. זה מתבטא בהחלטות שלו, אבל כשהיה צריך עמד על כל דבר שקשור לשלטון החוק ולדמוקרטיה הישראלית".
"למשל כל האירוע של הפגיעה בזכות להפגין שהוא עמד יחד איתי והגן על הזכות הדמוקרטית הזאת, גם כשדובר על פגיעה בסמכות הכנסת דרך מערך של צווים הוא עמד והגן על זה. כשהיו החלטות בקבינט הקורונה שלדעתו חרגו ופגעו בזכויות הפרט מעבר לנדרש הוא עמד איתן הוא ידע להגיד את דעתו והתעקש עליה", סיפר.
בהמשך, התייחס לרמיזתו של דודי אמסלם לפיה אם נתניהו מינה את מנדלבליט לתפקיד הוא צריך לקבל תמורה או התייחסות לטובתו של הממנה. "זה חוסר הבנה מוחלט, אני חושב שהוא קיבל החלטות על פי ההשקפה המשפטית שלו", אמר.
כשנשאל האם מנדלבליט אכן נהג ביד רכה עם משפחת נתניהו, השיב: "יש שתוקפים אותו מצד אחד שהיה נוקשה מדי ויש שתוקפים שהוא היה רך מדי. אני חושב שההחלטות שלו נבעו מאמונה משפטית עמוקה על כל החלטה שהוא מקבל ומנדלבליט בקיא ברזי המשפט".
"ברור שמשפט זה לא מתמטיקה, זה מסתמך על עדויות ועל חו"ד משפטיות שאנו לא תמיד חשופים לכולן. אני חייב להגיד, אני חושב שמנדלבליט היה היועמ"ש הנכון בתקופה קריטית לדמוקרטיה הישראלית. אנחנו היינו בהתדרדרות במדרון של דמוקרטיה ישראלית", הוסיף.
ניסנקורן טען כי היינו כפסע מפני פגיעה אנושה בדמוקרטיה הישראלית, "היו יוזמות להפוך את תפקיד היועמ"ש לתפקיד מטעם, זה תפקיד עצמאי שצריך לשמור על שלטון החוק. היו יוזמות להפוך את תפקיד פרקליט המדינה לתפקיד מטעם, המינויים בביהמ"ש למינוי מטעם, לעשות ועדות חקירה לשופטים בכנסת ישראל, היו יוזמות לפגוע בזכויות הפרט בצורה קשה כל אלה נמנעו בסופו של דבר ואני חושב שחס וחלילה שאחת מהיוזמות האלה הייתה עוברת אנחנו היינו היום במציאות אחרת".