בנט: "מפסיקים את השימוש בתו הירוק. בימים הקרובים נודיע על הקלות נוספות"

ראש הממשלה התייחס למגמת הדעיכה של הגל החמישי ואמר: "גל האומיקרון נשבר. יש ירידה תלולה במספר החולים הקשים והמאומתים. אנחנו משחררים בהדרגה את המגבלות"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
נפתלי בנט בכנסת
נפתלי בנט בכנסת | צילום: מרק ישראל סלם, פלאש 90

כמו שהיינו הראשונים לפעול ולסגור את השמיים עם תחילת הגל, עכשיו אנחנו משחררים בהדרגה את המגבלות. מוקדם יותר היום קיימתי דיון עם שר הבריאות ושורת גורמי המקצוע, אנחנו מפסיקים את השימוש בתו הירוק ובימים הקרובים נודיע על הקלות נוספות", סיכם.

דבריו של רה"מ מגיעים לאחר שהבוקר עדכן משרד הבריאות כי נרשמה ירידה נוספת במספר המאומתים היומי, מספר החולים הקשים, אחוז המאומתים היומי ומקדם ההדבקה. אתמול אובחנו 20,340 מאומתים חדשים לנגיף - ירידה של כ-3,000 לעומת היממה קודם לכן. אחוז הבדיקות החיוביות עמד על 18.73% - ירידה של כאחוז לעומת היממה הקודמת.

מספר החולים הקשים ירד גם הוא ועומד על 927, בהם 271 מונשמים. מקדם ההדבקה ירד ועומד על 0.68. מספר הנפטרים עלה ל-9,651 מאז פרוץ המגפה.

בתוך כך, גורמים במערכת הבריאות סיפרו ל"מעריב" כי במהלך הדיון נרשמה מתיחות רבה. לטענת הגורמים, בנט ביקש להסיר את כלל המגבלות אך נתקל בהתנגדות של משרד הבריאות. במשרד הסבירו כי יש להשאיר לפחות מעקב מקיף סביב נתב״ג וכן את חובת המסיכות באירועים צפופים.

תגיות:
נפתלי בנט
/
קורונה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף