גורמים שהשתתפו בפגישה שקיים היום (שישי) ראש הממשלה בנימין נתניהו עם אנשי עסקים סיפרו שהאווירה היתה "קשה" וכי המשתתפים הביעו תרעומת גדולה על הרפורמה והשלכותיה הכלכליות. בפגישה תקף ראש הממשלה את מערכת המשפט וטען כי היא זו שפוגעת למעשה בכלכלת ישראל.

שום טיעון לא יעזור: הרפורמה המשפטית הולכת לפגוע בכלכלה | יהודה שרוני
כלכלן בכיר מעריך: האם להחלטת פאפאיה גלובל תהיינה השלכות כלכליות?

בין המשתתפים היו שלומי פוגל, מבעלי מספנות ישראל ומקורב לנתניהו, מנכ"לי בנק דיסקונט ופועלים, ויו"ר דירקטוריון בנק לאומי, מנכ"ל קרן פיטנגו חמי פרס ובנו של הנשיא לשעבר. כמו כן בפגישה נכח גם שר הכלכלה ניר ברקת.

מנכ"ל בנק דיסקונט אורי לוין אמר לנתניהו: "אי אפשר להתעלם מכל אנשי הכלכלה שמביעים חשש כל כך גדול מהמהלכים ולכן אתה חייב לעצור מיד ולקדם שינויים רק בזהירות ובהסכמה רחבה. אולי אנחנו טועים ואתה צודק אבל מחיר הטעות שלך יכול להיות פגיעה אנושה בדמוקרטיה ובכלכלה". מנכ"ל בנק הפועלים דב קוטלר הוסיף כי הוא "מזהה משיכה של כספים והשקעות מחו"ל, אבל עדיין לא דרמטית".

בנימין נתניהו (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
בנימין נתניהו (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)

"בעיית המשפטיזציה בישראל היא חסם אדיר לכלכלה", טען נתניהו בפגישה. "הנס הכלכלי הישראלי הוא לא בזכות המשפטיזציה אלא למרות המשפטיזציה הישראלית שהיא מהגרועה בעולם המערבי". ראש הממשלה הגן על התכנית להחלשת מערכת המשפט ואמר כי "הרפורמה של השר לוין תתקן את זה ותסייע לכלכלה. לא רק שהרפורמה לא תפגע בכלכלה, היא תזניק אותה".

כמו כן, טען נתניהו בפגישה כי שר המשפטים יריב לוין "הביע שוב נכונות להידברות במקביל לחקיקה ובלי לעכב אותה". בנוסף טען כי "עד כה לא שמענו שום נכונות של הצד השני לשינוי. כל שינוי ולו הקטן ביותר היה ונותר מבחינת המבקרים - 'קץ הדמוקרטיה'".