בישיבה סגורה וסוערת של סיעת הליכוד הוחלט ברוב מוחץ על ריכוך חד צדדי של הרפורמה במערכת המשפט, מהלך שזכה להתנגדותם של חברי הכנסת דודי אמסלם, דני דנון, משה סעדה ומשה פסל. חבר הכנסת וסגן יו"ר הכנסת ניסים ואטורי שוחח הבוקר (שלישי) עם גדעון אוקו וניסים משעל ברדיו 103FM והגיב לדברים. 

"הגיע הרגע להשבית את המשק": חשש מהחרפת המחאה והעימותים
"אין הצדקה": לוין רמז כי לא יכבד את הכרעת בג"ץ אם יפסול את הרפורמה

"השיח מתלהט וזה לא טוב לאף אחד. כולנו צריכים להרגיע. אנחנו הולכים רחוק מדי. אני מקבל המון איומים. מילים קשות, דברים נוראים, באמת", ציין חבר הכנסת. "הצבעתי בעד הריכוך, לאחר ששמעתי את יריב לוין הבנתי שזה משהו שיאזן, יהיה גם מכאן וגם מכאן. אנחנו רוצים איזון, אנחנו לא רוצים לדרוס אף אחד", אמר ואטורי. 

"לא היו לי ציפיות, אנחנו מבינים שיש פה הפגנות שהתחילו כבר לפני מספר שנים וזה לא ייעצר, ברור. כל פעם שנהיה בשלטון יהיו הפגנות. 'קריים מיניסטר' ו'דגלים שחורים' הפגינו כבר בבלפור עוד לפני כן ותמיד היו ניסיונות להתארגנות, הפעם תפסו טריגר מאוד חזק. כאנשי ציבור, גם אתם צריכים להבין, לא לרקוד סביב המדורה, זה לא טוב לעם ישראל. אנחנו לא רוצים לפרק את עם ישראל. ההצבעה אתמול בליכוד הייתה עם בגרות גבוהה. ישבנו שם הרבה שעות וחשבנו מה אנחנו עושים, כשהציבור רוקד מסביב לחלונות של החדר וכולם מקבלים הודעות. שמנו את הטלפונים בצד ובאנו בבגרות".

ניסים ואטורי (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
ניסים ואטורי (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)

על אפשרות עצירת חקיקת הרפורמה, אמר: "אנחנו בין הפטיש לסדן. עכשיו אתה אומר לי 'מה היה קורה אם הייתם עוצרים', אתמול קיבלנו אמרות מאוד קשות מצד אחר במפה הפוליטית שאומר, 'אתם נכשלתם, אתם נמושות'. אם הפוליטיקאים מהצד השני היו נמצאים במצב הזה, אני לא יודע איך הם היו נוהגים. אני חושב שהיה מאוד קשה להצביע על זה אתמול, ואנשים, מצד שני, רואים שעצרנו. אני לא רוצה להגיד עכשיו עצרנו או לא עצרנו, אנחנו לא צריכים למהר לשום מקום, יש לנו עוד זמן. יש חודש פגרה, קדימה זה הזמן, זה הזמן לשלום בין אחים".

הוא המשיך: "עוד לא הצבענו, החקיקה לא נגמרה, יש זמן. כרגע רק חוק הוועדה לבחירת שופטים יעלה, על שאר הנושאים אפשר עדיין לדבר. הבחירה לוועדת שופטים זה משהו שאפשר יותר לחיות איתו. חשבנו על זה גם, אם אנחנו נהיה באופוזיציה בעוד ארבע שנים, שנתיים, שלוש, לא יודעים מה יקרה, חשוב שיהיה איזון, גם אם הליכוד לא יהיה בשלטון אז יהיה איזון מסוים. פעם אנחנו בקואליציה, פעם קבוצה אחרת תהיה בקואליציה וצריך שיהיה איזון, שבית המשפט יהיה מאוזן. אנחנו לא באנו לדרוס אף אחד, אנחנו רוצים איזון פשוט גם במערכת המשפט".