נתניהו הסיר את הווטו: גלנט ייפגש עם מזכיר ההגנה האמריקאי בוושינגטון

נתניהו הסיר את הווטו על פגישות מדיניות בוושינגון, ושר הביטחון יפגוש את מקבילו האמריקאי במהלך חודש אוקטובר. בפגישתם, השניים ידונו על הדרכים לחיזוק הקשרים הביטחוניים המיוחדים בין ישראל לבין ארה"ב

אנה ברסקי צילום: פרטי
יואב גלנט ולויד אוסטין
יואב גלנט ולויד אוסטין | צילום: אלעד מלכה

בין היתר, סוגיית הנורמליזציה עם סעודיה צפויה להיות על הפרק, כמו גם האיום האיראני. כזכור, אוסטין וגלנט שוחחו פגישה בחודש יולי האחרון, בעת שאלת הכשירות בצה"ל, וגלנט הדגיש בפני מזכיר ההגנה כי לצד הגנת המדינה, המשימה המרכזית שלו יחד עם ראשי מערכת הביטחון היא לאחד את השורות ולשמור על כשירות צה״ל למול האתגרים הביטחוניים הרבים.

זו תהיה הנסיעה הראשונה של גלנט לוושינגטון מאז הקמת הממשלה. כזכור, ראש הממשלה בנימין נתניהו מנע עד לאחרונה משרים בממשלה לטוס לוושינגטון כיוון שלא נפגש עם הנשיא ביידן. נסיעת גלנט לוושינגטון מעידה שהווטו של נתניהו הוסר בעקבות פגישתו עם הנשיא ביידן.

תגיות:
ארצות הברית
/
יואב גלנט
/
לויד אוסטין
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף