תא"ל (מיל') דדי שמחי, לשעבר נציב כבאות והצלה שסייע בקידום מתווה מינוי השופטים של לוין-סער, שוחח היום (ראשון) עם ענת דוידוב ואודי סגל בתוכניתם ב-103FM והסביר מדוע תמך בפשרה המשפטית שהוצגה בפניו.
שמחי פתח את דבריו לאחר הסערה באולפן שישי: "אחרי מה שעברתי גם בחיים וגם אחרי 7 באוקטובר - אותי אי אפשר להפחיד ואי אפשר לאיים עליי. גם יזהר וגם אני לא מחפשים כבוד - אנו באים מתוך רצון אמיתי וכואב לעשות קצת צדק במדינה. אני חושב שאת הויכוח צריך להסיר מהעניין הזה, אני חושב שאותו אחד שאמר את האמירה יודע שהוא טעה, אבל אי אפשר כבר להעליב אותי".
"העקרונות של הפשרה הזו היא שהיא שומרת על עצמאות בתי המשפט, היא שומרת על מקצועיות השופטים והיא פותחת את בית המשפט לכל הקהלים ומונעת השתלטות על בית המשפט. בשתי הקריאות הבאות החוק יחזור אל הוועדה, יעברו על הדברים ובא לציון חצי גואל", כך לדבריו.
"אפשר לחשוב שהלשכה לא הייתה גוף פוליטי. השמירה על המקצוע והפרופסיה תישאר, הם רק לא יהיו מאוגדים תחת ארגון כזה או אחר. אבל אין שום פגיעה במקצוע עצמו. אנחנו מקווים שנכון לעכשיו בשנתיים עד הבחירות יהיו עוד הסכמות, המצב במזרח התיכון ישתפר, ונבין שאפשר לעשות עוד דברים בהסכמות", הסביר.
אל תגידו לא ידענו - הטבה מיוחדת למי שרוצה ללמוד אנגלית. לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות<<
עוד הוסיף, "אי אפשר להיות מקובעים ולהגיד כל הזמן פוליטיקאים מקובעים. אני מסכים שלצערי בשנים האחרונות המילה פוליטיקאי ישר מתחברת למשהו לא תקין. אולי זה ישתנה. אנחנו חושבים באמת שיש פה רצון טוב ואני אומר למי שמתנגד - בוא ניתן לזה צ'אנס ומקסימום בכנסת הבאה תבטלו את זה. העם הזה רוצה אוויר, אנחנו רוצים לנשום. די עם השטויות האלו".
"אנחנו בדמוקרטיה - הקואליציה לא צריכה את האופוזיציה, היא יכולה להביא את זה לבד. למיטב ידיעתי יש רוב לדבר הזה - יש פה רצון טוב להגיע לאיזו פשרה, וזה מה שצריך להיות", ציין.
בסיום אמר: "הרמטכ"ל חייב ללכת הביתה מהר ככל האפשר. אם הוא אוהב את הצבא ואת המדינה הוא חייב ללכת הביתה. הכישלון הוא בלתי יסולח, והוא אחראי ישיר לדבר הזה. הוא האחראי הישיר והוא כקצין לקח אחריות ועכשיו הוא צריך ללכת הביתה וזה הדבר הכי חשוב".