בפגישה ארגוני המשרתים הציגו לשר כ"ץ את עקרונות האמנה, שעליה הם מחתימים ח"כים מהקואליציה והאופוזיציה. עקרונות האמנה הן: 1. סנקציות אישיות משמעותיות 2. גיוס שוויוני לכולם החל משנת 2026 3. גיוס מיידי של 4,800 לוחמים ותומכי לחימה.
לטענתם, שר הביטחון כ"ץ סירב לבקשתם של הארגונים להתחייב להביא חוק שיגייס את כלל החייבים בגיוס עד שנת 2026, על אף שצה"ל הצהיר כי יוכל לקלוט את כלל החייבים בגיוס החל משנה הבאה.
רס"ן במיל' יואב אדומי, ממובילי תנועת המילואימניקים: "לצערנו שר הביטחון מתעלם ביודעין מצרכי הביטחון של מדינת ישראל, ומיכולת הקליטה כפי שצה"ל מציג אותה. לאחר שעה של שיחה איתנו אין לי אלא לקבוע שיש לנו שר ביטחון חסר ביטחון. אין לו את האומץ הנדרש לעשות את הדבר הנכון. הוא מוכן להסתכל לנו בעיניים ולהפקיר אותנו".