פרסום ראשון: אחרי הודעת ההחרמה - האם האופוזיציה תשלח לטקס ההשבעה נציג אחר במקום אוחנה?

בעקבות סירובו של אוחנה להשתתף בטקס ההשבעה של נשיא העליון החדש, באופוזיציה בוחנים אם לשלוח נציג שייצג את הכנסת, או להותיר את הכיסא ריק כמחאה על החרמתו של אוחנה את מערכת המשפט

בנצי רובין צילום: אבשלום ששוני
אמיר אוחנה
אמיר אוחנה | צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

עם זאת, ייתכן שהרשות המחוקקת כן תיוצג בטקס ההשבעה של השופט יצחק עמית, וזאת על ידי אחד מסגני יו"ר הכנסת מטעם האופוזיציה. לכאורה לא מדובר בנוהג חריג, ובמקרים רבים של אירועים ממלכתיים שיו"ר הכנסת לא יכול להגיע אליהם, נשלח אחד מסגניו, המייצגים את מרבית סיעות הבית. אלא שהפעם לא מדובר בשיקולי לו"ז אלא בהחרמה רשמית וחריגה של אמיר אוחנה נגד הרשות השופטת ובית הנשיא.

בכנסת הנוכחית יש תשעה סגנים - חמישה מטעם סיעות הקואליציה וארבעה מטעם סיעות האופוזיציה (מאיר כהן ומשה טור-פז מיש עתיד, אורית פרקש-הכהן מהמחנה הממלכתי ויבגני סובה מישראל ביתנו).

תגיות:
אמיר אוחנה
/
יצחק עמית
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף