אחרי ההחלטה החריגה של יו"ר הכנסת אמיר אוחנה להחרים את טקס ההשבעה של נשיא בית המשפט העליון החדש, השופט יצחק עמית, באופוזיציה מתלבטים האם לדרוש לאפשר לשלוח במקומו את אחד מסגני יו"ר הכנסת מטעם האופוזיציה, שייצג את הרשות המחוקקת בטקס הממלכתי בבית הנשיא. השיקול שנבחן הוא האם עדיף לכבד את המעמד עם נציג כנסת או דווקא להשאיר את הכיסא ריק ולהדגיש את הביקורת נגד אוחנה ולא "להלבין" את החרמתו.

ביום חמישי הקרוב צפוי להתקיים טקס ההשבעה של נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, לאחר שנבחר בוועדה לבחירת שופטים - בניגוד לעמדת שר המשפטים יריב לוין ושאר נציגי הקואליציה, שגם לא השתתפו בהצבעה והבהירו כי אינם מכירים בבחירת עמית.
מאז הודיע השר לוין כי לא ישתתף בטקס הרשמי שייערך בבית הנשיא, וביום חמישי האחרון גם יו"ר הכנסת אמיר אוחנה הבהיר שיחרים את האירוע הממלכתי. לטענתו, זאת לאור מה שהוא מכנה "פגיעה חמורה" של בית המשפט העליון בסמכויות הכנסת והליך הבחירה העקום בוועדה.

עם זאת, ייתכן שהרשות המחוקקת כן תיוצג בטקס ההשבעה של השופט יצחק עמית, וזאת על ידי אחד מסגני יו"ר הכנסת מטעם האופוזיציה. לכאורה לא מדובר בנוהג חריג, ובמקרים רבים של אירועים ממלכתיים שיו"ר הכנסת לא יכול להגיע אליהם, נשלח אחד מסגניו, המייצגים את מרבית סיעות הבית. אלא שהפעם לא מדובר בשיקולי לו"ז אלא בהחרמה רשמית וחריגה של אמיר אוחנה נגד הרשות השופטת ובית הנשיא.

בכנסת הנוכחית יש תשעה סגנים - חמישה מטעם סיעות הקואליציה וארבעה מטעם סיעות האופוזיציה (מאיר כהן ומשה טור-פז מיש עתיד, אורית פרקש-הכהן מהמחנה הממלכתי ויבגני סובה מישראל ביתנו).

במכתב תקיף שנשלח לבית הנשיא, שם אמור להתקיים טקס ההשבעה של עמית, טען אוחנה כי בית המשפט העליון "גזל" סמכויות שאינן שלו, וביצע מהלך תקדימי של פסילת חוק יסוד שנחקק על ידי הכנסת. "בית המשפט העליון בשבתו כבג"ץ פסל לראשונה – באופן תקדימי וללא כל סמכות שהוענקה לו אלא שגזל לידיו – חוק יסוד אשר כוננה הכנסת בשבתה כרשות המכוננת, כדת וכדין", כתב אוחנה. "חוק היסוד כונן על פי אמות מידה מחמירות יותר שגזרה על עצמה הכנסת מאשר אלה שבמסגרתם כוננו חוקי היסוד שעליהם נתלה בית המשפט העליון עת גזל לידיו את הסמכות שהשתמש בה לא פעם כדי לבטל חוקים של הכנסת והחלטות של שרי הממשלה".

אוחנה הוסיף: "מדובר ברמיסה גסה שאין לה אח ורע בתולדות המדינה של הרשות הדמוקרטית ביותר - הרשות המחוקקת והמכוננת - בידי הרשות הכי פחות דמוקרטית, היחידה שלא מכהנים בה נבחרי ציבור. הלכה למעשה, הרשות השופטת הפקיעה מידי הכנסת את הריבונות שהופקדה בידיה על ידי הריבון, אזרחי ישראל".