יו"ר ועדת החוקה ח"כ שמחה רוטמן החליט להגיש מתווה חדש למנגנון בחירת נציב תלונות הציבור על שופטים, במקום ההצעה שקודמה עד כה בוועדה וזכתה לביקורת קשה שהיא תוביל לפוליטיזציה של מערכת המשפט.
לקראת הדיון שייתקיים בוועדה ביום רביעי מציע היו״ר רוטמן מתווה מעודכן ומרוכך על ידי הקמת ועדה ייעודית לבחירת הנציב, ובכך להוציא את הסמכות מידיה של הוועדה לבחירת שופטים, והסמכה משותפת של שר המשפטים ונשיא בית המשפט העליון.
הוועדה החדשה תורכב מתשעה נציגים, לפי ההרכב הבא: שר המשפטים (שיכהן כיו"ר הוועדה), שופט בדימוס שייבחר על ידי חבר שופטי בית המשפט העליון, שר העבודה, שופט עבודה בדימוס שייבחר על ידי חבר שופטי בית הדין הארצי לעבודה, דיין בדימוס שייבחר על ידי שני הרבנים הראשיים, הסניגור הארצי, יו"ר ועדת החוקה, יו"ר הוועדה לביקורת המדינה ועורך דין בעל ניסיון בייצוג בערכאות שימנה שר המשפטים.
חברי הוועדה יהיו ארבעה פוליטיקאים, שני נציגי הממשלה ושני חברי כנסת, כאשר אחד יהיה בוודאות חבר אופוזיציה ועוד ארבעה אנשי מקצוע ונציג נוסף שימונה על ידי שר המשפטים.
המשמעות שאין רוב אוטומטי לקואליציה, שיהיו בה ארבעה נציגים מתוך התשעה, אך עדיין הכוח שהיה עד כה בידי הוועדה לבחיאת שופטים יבוטל וגם זכות הווטו ההדדית של שר המשפטים או נשיא העליון.
בתחילת הדרך הציע ח"כ רוטמן שהמועמד לתפקיד נציב תלונות הציבור על שופטים יוגש בידי שר המשפטים או עשרה ח"כים, וכי בחירתו תעשה במליאת הכנסת, בהצבעה חשאית, ברוב מיוחד של 70 מחבריה. זאת, בשונה מההסדר הקיים כיום, לפיו הנציב ממונה בידי הוועדה לבחירת הנציב, שהיא הוועדה לבחירת שופטים, על פי הצעת שר המשפטים ונשיא בית המשפט העליון כאחד.