ח''כ אביחי בוארון (הליכוד) שוחח עם ענת דוידוב ואודי סגל ב-103fm. הוא סיפר מדוע היה מהראשונים פרסם פרטים מהפרשה החדשה, והסביר מדוע הוא סבור כי ראש השב"כ חייב לסיים את תפקידו בהקדם.

בפתח השיחה התייחס לכך שהוא היה אחד משני הפוליטיקאים שחשף פרטים מהפרשה עוד שלשום (שני): "אני לא בטוח שהפרסום שלי ושל חברת הכנסת טלי גוטליב הם הפרת צו איסור פרסום. אני למדתי מציוצים של שירית אביטן ושל עמית סגל, וכך הסקתי מה שהסקתי ופרסמתי. למה פרסמתי? לכך נועדה חסינות של חברי כנסת. יש פה סוגייה ציבורית כבדת משקל שחשיפתה והתבטאות ביחס אליה וטיפול בה הוא נשמת אפה של הדמוקרטיה הישראל ושל הדמוקרטיה בכלל. ארגון ביון חוקר דבר שהוא בתחום האמונות, ולאחר שהוא מגלה שאין דברים בגו, ראש הארגון ממשיך לעשות".

רונן בר (צילום: חיים גולדברג, פלאש 90)
רונן בר (צילום: חיים גולדברג, פלאש 90)

לדבריו, "אני לא מתייחס למה ש-א' עשה, אני גם לא מכיר את כל הפרטים. לא כל מקור שהדליף מידע נחקר בצורה כל כך אגרסיבית, נזרק למעצר של ימים בערב החג, נשללת ממנו זכות המפגש עם עורך הדין. רואים שראש השב"כ הזה באטרף".

"התחושה שלי היא שראש השב"כ עושה במשטרה החשאית כבשלו"

"רונן בר פותח פרשה אחר פרשה, ונתלה בפרשות האלה כדי להצדיק את הישארותו. חדשות לבקרים יש עוד פרשה ועוד פרשה ועוד פרשה", קבע בוארון והוסיף: "התחושה שלי היא שראש השב"כ לוקח אותו ועושה במשטרה החשאית כבשלו, מונע מאג'נדה פוליטית שתכליתה שמירת המדינה משלטון הימין, וזו בעיה. זה מתחבר לי חיבור ישיר להלך הרוח של ראש המחלקה היהודית, מבחינתו אין אלוהים ואין בית משפט".

הוא מקבל את העובדה ששב"כ יכול וצריך לחקור הדלפות, אך בעיניו הטיפול ב-א' חורג מכל פרופורציה: "אני מבין את ההתנהלות של רונן בר ביחס ל-א' בכל מה שקשור בעצם הראייה של הדלפה כדבר בעייתי. זה תפקידם לסתום את ההדלפות מהארגון. המידתיות, האגרסיביות שיש בפעולה הזאת מול א' מעידה על כך שהשב"כ וראש השב"כ נמצאים בוורטיגו מסוים, בראיית מנהרה, ב'מי לנו ומי לצרנו', בסוג של לעומתיות לדרג נבחר. אני בטוח שרונן בר חושב שהוא מציל את המדינה מעצמה".

"הדרג הנבחר, והוא יכול לבחור וזכותו על פי חוק להחליף ראש שב"כ שאין אמון בו. בינתיים האיש נאחז בקרנות המזבח. האיש גם הודיע שכשהממשלה תחליט הוא ילך, הוא בוודאות מוחלטת שהוא מציל את המדינה משלטון הימין" הוסיף איש הליכוד.

הוא סבור כי גם בג"ץ מכיר בכך: "יכול להיות שבג"ץ אמר שיש בעיה טכנית כזו או אחרת, הוא גם אמר כמה פעמים שהממשלה סוברנית להחליף אותו. פרוצדורלית אולי יש פגם, אבל מהותית הממשלה ריבונית להחליט להעביר אותו מתפקידו".