הנהלת בתי המשפט שיגרה חוות דעת חריפה ביותר נגד החוק החדש של חבר הכנסת שמחה רוטמן מהציונות הדתית, חוק שזוכה לתמיכה וקידום של שר המשפטים יריב לוין, לפיו יופקעו מידיו של נשיא בית המשפט העליון הסמכויות לקבוע את זהות השופטים שישבו בהרכבים שיפוטיים - וכי ההרכבים יקבעו על ידי מחשב. המטרה היא למנוע אפשרות לחזות מראש תוצאות של פסקי דין באמצעות קביעת הרכבים שעמדת השופטים בהם ידועה מראש.
"לצורך ניהול בית המשפט העליון והקצאת שופטים ישנו צורך בהפעלת בקרה ושיקול דעת לצורך בחינת משקלות תיקים, עומס על השופטים, בחינת ניסיון ומומחיות בתחומים שונים, זמינות וחלוקה שוויונית של עומס העבודה, ואין מקום לקביעה בחוק כי שיקול הדעת יופקע לידי מחשב בלבד ללא התערבות גורם אנושי. קביעה כאמור עשויה לפגוע ביעילות הדיונית, ובקצב שמיעת התיקים. מדובר בתקדים מסוכן של העברת סמכויות המחייבות הפעלת שיקול דעת ובקרה למחשב בלבד ללא התערבות גורם אנושי", נטען בחוות הדעת.
בנוסף, בהנהלת בתי המשפט מתנגדים נחרצות לתיקון נוסף לחוק לפיו כלל שופטי העליון יהיו מוסמכים להכריע האם יש צורך בדיון נוסף כאשר יש פסק דין בעל השלכות רחבות. כיום, מי שמכריע בשאלת הדיון הנוסף הוא נשיא בית המשפט לבדו.
"בחינת כל בקשה לדיון נוסף שמוגשת לבית המשפט על ידי כלל שופטי בית המשפט העליון תוביל לעומס רב והקצאת משאבים בלתי סבירה לטובת העניין. זאת, שכן הידרשות לבקשה לדיון נוסף, מחייבת ראיה רוחבית ואיזון נכון למארג התכליות הקיימות והתעמקות בהליך ובפסק הדין. בהקשר זה יודגש כי שיקול הדעת מוגבל ממילא באמצעות פסיקה ענפה וארוכת שנים באשר לקריטריונים שבהם יעשה בית המשפט שימוש בעת מתן אפשרות לקיום דיון נוסף", נכתב.
בסיכומה של הצעת החוק, נטען כי ההצעה של רוטמן אותה מקדם יריב לוין "מגלמת פגיעה במעמדו של בית המשפט העליון והעומד בראשו ובאמון הציבור במערכת המשפט בכללותה". יש לציין כי בית המשפט העליון אשר מונה בימים כתיקונם 15 שופטים, מונה נכון לעת זו 12 שופטים בלבד לאחר ששופטי העליון הטילו ווטו על המועמדים של שר המשפטים יריב לוין לכס שיפוט בבית המשפט העליון. בשל כך, נוצר מצב של קיפאון בו לא ממונים שופטים לבית המשפט העליון.