לאחר פסילת המינוי של מנכ"ל משרד החוץ, עדן בר־טל לתפקיד ממלא מקום נציב שירות המדינה על ידי היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה - הקואליציה מקדמת פתרון חקיקתי לסוגיה. מחר ( שלישי) תכונס ועדת השרים לענייני חקיקה על מנת לאשר הצעת חוק אחת בלבד: תיקון לחוק שירות המדינה שמקדמים שני חברי כנסת מהליכוד, אופיר כץ ועמית הלוי, הקובע את כללי מינוי נציב לתקופת תפקיד זמנית.
הצעת חוק חדשה נועדה להסדיר מינוי נציב שירות המדינה – ללא חובת מכרז. מטרתה של הצעת החוק - לעגן את סמכות הממשלה למנות את נציב שירות המדינה ללא חובת מכרז. הצעת החוק של חברי הליכוד, כץ והלוי, מבקשת להחזיר את שיקול הדעת המלא בנושא לידי הרשות המבצעת.
על פי הצעת החוק, המינוי ייעשה באופן ישיר על ידי הממשלה, והנציב יהיה כפוף לשר הממונה בלבד. כן מוצע להגביל את משך כהונתו של נציב בפועל לשישה חודשים בלבד, אלא אם כן אישרה הממשלה אחרת.
עוד עולה מההצעה כי מינוי ממלא מקום לנציב שירות המדינה יהיה בסמכות ראש הממשלה או השר הממונה, אך זאת כמינוי זמני בלבד ולתקופה מוגדרת מראש באישור הממשלה. ההצעה נועדה למנוע מצב של פיצול סמכויות בתוך הנציבות, ולאפשר לממשלה לממש את מדיניותה בניהול כוח האדם בשירות הציבורי.
בנוסף, מציעה ההצעה לשנות את ההגדרות הקיימות בסעיף 23א לחוק, כך שיובהר כי נציב שירות המדינה לא ייכלל ברשימת בעלי התפקידים המוגנים מהעברה מתפקידם ללא שיתוף פעולה עם השר הממונה. לדברי יוזמי ההצעה, "השינויים ישמרו על עקרונות שלטון החוק ויחזקו את המשילות ואת היכולת של הממשלה לקדם מדיניות באמצעות מינויים מקצועיים ונאמנים במערך שירות המדינה."