דיפלומט מערבי בכיר בביקורת חריפה על תוכנית הסיוע ההומניטרי האמריקאית לרצועת עזה, שלדבריו אינה ישימה ועלולה להוביל לאנרכיה. לדברי הדיפלומט, "תיאור הרעיון שקיבלנו כולל סגירה של כ-400 נקודות חלוקה והקמה של ארבע או חמש בלבד – זה מטורף. שלושה או ארבעה מהמרכזים הללו עדיין בבנייה, וכל אחד מהם יצטרך לשרת כ-430 אלף בני אדם ביום".
הדיפלומט המערבי הזהיר כי אוכלוסיית עזה היא רעבה, וכינה את התוכנית "אסון" וטען שהיא עלולה להסתיים כמו התוכנית J-lot. הדיפלומט המערבי הדגיש את התנגדות של מספר מדינות באיחוד האירופי לתוכנית היציאה של תושבי עזה מהרצועה, ואמר כי "אין שום דרך שנוכל לתמוך בכך. מדובר בעזיבה בכפייה ולא בעזיבה מרצון". לדברי הדיפלומט: "זה מה שרוב אירופה חושבת".
גורם דיפלומטי מערבי הדגיש כי אין לאפשר לחמאס לפעול ברצועת עזה: "גם התוכנית המצרית הציגה עמדה זו, אך היא נדחתה תוך פחות משעה". לדבריו, מצרים אינה מעוניינת להותיר את חמאס בשטחה והפתרון האפשרי – מעבר לתוניסיה. עוד הוסיף כי ברצועה נחוצה ממשלה מקומית, ולא מודל כמו מוסול שנכשל.
בתוך כך, בתקופה האחרונה נשמעים קולות ביקורתיים הולכים וגוברים ממנהיגי מדינות אירופה בנוגע למצב ההומניטרי בעזה בעקבות הרחבת הלחימה. ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר הצהיר היום כי "המצב בעזה בלתי מתקבל על הדעת ובלתי נסבל, ואנו עובדים עם שותפים כדי לראות מה נוכל לעשות בנידון".
גם נשיאת הנציבות האירופית אורסולה פון דר ליין אמרה כי "המצב ההומניטרי בעזה אינו מתקבל על הדעת וכי הסיוע חייב להגיע לאזרחים באופן מיידי". היא הדגישה כי "אסור שסיוע הומניטרי לעזה יהפוך לפוליטי" וכי "יש לסיים את המשבר ההומניטרי בעזה באופן מיידי ואסור להשתמש במזון כנשק פוליטי".
נשיא פינלנד אלכסנדר סטוב קרא לישראל "למלא את אחריותה על פי המשפט הבינלאומי ולהבטיח שסיוע הומניטרי יגיע לעזה". הוא הוסיף אזהרה חמורה לפיה "עקירה בכפייה של אוכלוסיות היא פשע מלחמה ואינה יכולה להיות חלק מאף פתרון".
נשיא הפרלמנט האירופי רוברטה מצולה הצטרף אף הוא לביקורת ואמר כי "מה שקורה בעזה אינו מקובל", והדגיש כי האיחוד האירופי "פועל לקראת פתרון שתי מדינות ולהבטחת שלום בר קיימא באזור".