במהלך הכנס השנתי של הג׳רוזלם פוסט בניו-יורק, אמר רוטמן: "דיברו הרבה מאוד על הקונספציה ועל היציאה מהקונספציה אחרי ה-7 באוקטובר. העולם המשפטי עדיין נמצא בקונספציה של ה-6 באוקטובר".
לדבריו של רוטמן, "מי שמנסה לשפוט את מחבלי הנוח'בה במערכת הרגילה לא יצא מהקונספציה. מי שלא מעמיד לדין ומגיש כתבי אישום על הסתה לרצח-עם שמתבצעת לא רק בעזה ובקרב החמאס אלא במסגדים כאן באיזור ניו יורק, לא יצא מהקונספציה. חייבים להתעורר".
רוטמן ומלינובסקי מעוניינים לקדם העמדה לדין של מחבלי הנוח'בה בעבירה של רצח עם בהרכב שיפוטי מיוחד. לעומתם, פדן מעוניין להעמיד לדין את המחבלים בעבירות "הקלאסיות", של רצח, אונס וכדומה. פדן הוא זה שעומד בראש ההתנגדות לקידום עבירת רצח עם כעבירה היחידה בגינה יועמדו לדין מחבלי הנוח'בה.
החוק של רוטמן ומלינובסקי מקדם הרכב שיפוטי מיוחד שיהיה יכול לסטות מדיני הראיות ומסדרי הדין המקובלים "בין השאר בשים לב לצורך בהגנה על נפגעי העבירה ובני משפחותיהם, בהקלה על שמיעת ראיות בהליכים מרובי נאשמים, בצמצומם של הליכי ביניים והליכים מקדמיים, בפומביות הדיון ובהנגשתו לקהלי יעד שונים בארץ ובעולם, ובנקיטת ההליכים ביעילות במטרה לעשות צדק".
החוק גם משנה את הערעור על עונש מוות שייגזר על מחבלי הנוח'בה. החוק של רוטמן ומלינובסקי מפנה אל החוק למניעת רצח עם, שם העונש בגין רצח עם הוא אחד – מוות. כעת, מחבלי הנוח'בה ובניית התיקים נגדם בפרקליטות מחוז דרום מטופלים לפי העבירות הרגילות בחוק העונשין.
בנוסף, החוק, במידה ויעבור, ישדר את המסר הנצרך כי אירועי השבעה באוקטובר לא היו "עוד עבירה" בספר החוקים הישראלי – אלא רצח עם כלפי העם היהודי. גורמים בכירים בכנסת, בממשלה ובמשרד המשפטים אישרו למעריב את הפרטים. מטעם הפרקליטות נמסר בתגובה רשמית: "שקר".