היחסים הדיפלומטים בין ישראל לבריטניה עומדים היום (שלישי) בפני מבחן משמעותי. לאחר שהודיעה בריטניה כי בעקבות הרחבת פעילות צה"ל ברצועת עזה ופתיחת מבצע "מרכבות גדעון", הממשלה הבריטית תעצור את הסכם הסחר החופשי עם ישראל. אם לא די בכך, הם אף זימנו את שגרירת ישראל, ציפי חוטובלי, לשיחת נזיפה.
בתגובה להחלטה, משרד החוץ הישראלי בראשות השר גדעון סער, שיגר מסר חריף לבריטים ובו נאמר בין היתר כי "המנדט הבריטי הסתיים לפני 77 שנים בדיוק. לחצים חיצוניים לא יסיטו את ישראל מדרכה במאבקה על קיומה וביטחונה נגד אויבים הפועלים להשמדתה".
ההחלה של הבריטים נגד ישראל מגיעה ברקע שורה ארוכה של התבטאויות המגיעות מבכירים אירופאים נגד ישראל ובמיוחד נגד המלחמה ברצועת עזה. מנגד, בבריטניה גוברים גם הקולות נגד המדיניות הבריטית נגד ישראל. העיתונאי הבריטי ג'ייק ווליס סימונס, פרסם מאמר ב"טלגרף", בו הוא תוקף בחריפות את השמאל בבריטניה.
אל תגידו לא ידענו - הטבה מיוחדת למי שרוצה ללמוד אנגלית. לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות>>
בין דבריו הוא תקף את טענות השמאל הבריטי נגד ישראל וכתב: "ציר הזמן שלי הפך רווי שוב בצילומים מיותרים של ילדים מתים, טענות מקוממות על "רצח עם" ואנטישמיות חשופה. מה שחסרי החוליות האלה באמת לא יכולים לסבול הוא שהמטרה של בנימין נתניהו ל"ניצחון מוחלט" קרובה להשגה".
בנוסף סיפר העיתונאי הבריטי לקוראים כי "בראיון ביום ראשון, המנתח הבריטי טום פוטוקאר אשר עובד בעזה, השווה את המבצע של ישראל לשדות ההרג של קמבודיה, כאשר יותר ממיליון אנשים נרצחו באופן שיטתי בסוף שנות השבעים. פעילים כאלו עברו את הגבול. להשוות את רצח העם בקמבודיה למבצע הצודק בעזה, שבו נעשו מאמצים גדולים להגן על חיי אזרחים, שנגבו רק בטעות - כפי שזה המקרה הטרגי בכל מלחמה שנלחמה אי פעם על ידי דמוקרטיה - ניתן לתאר רק כתעמולה".
בנוסף, הוא ציין את האירוויזיון כנקודת אור כשכתב: "האירוויזיון היה הבהוב אור באפלה. לראות את יובל רפאל, זמרת חובבת ששרדה את הטבח של חמאס על ידי התחזות למתה תחת ערימת גופות במשך שמונה שעות, מגיעה למקום השני בתחרות והראשון בהצבעת הקהל, היה סימן מרגש שלא הכל אבוד".