שר החוץ האמריקאי מרקו רוביו, טען היום (שלישי) כי משטרו של אחמד א-שרע, צפוי לקרוס - מוקדם בהרבה מהצפוי והוסיף כי "קריסה אפשרית של רשות המעבר הסורית ומלחמת אזרחים בקנה מידה מלא עשויות להיות במרחק שבועות, לא חודשים".
כזכור, נשיא ארה"ב דונלד טראמפ קיים שיחה עם א-שרע, כאשר נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן השתתף בה מרחוק, במסגרת ביקורו של נשיא ארה"ב בזרח התיכון ומדינות המפרץ. כזכור, ארדואן עמד מאחורי המורדים, בעת ההפיכה שביצעו בסוריה. נפילת משטרו של אל ג'ולאני צפויה להוות עבורו מכה קשה במיוחד.
הפגישה הווירטואלית ארכה כשלושים דקות, כאשר בעקבות השיחה, הצהיר ארדואן כי "החלטת טראמפ להסיר את הסנקציות על סוריה היא בעלת חשיבות היסטורית" - הצהרה המרמזת על שינוי מדיניות אמריקאי אפשרי כלפי דמשק תחת ממשל טראמפ.
שיחת טראמפ עם א-שרע, בהשתתפות ארדואן, מסמנת שינוי אפשרי במדיניות ארה"ב כלפי סוריה, לאחר שנים של סנקציות וניתוק יחסים דיפלומטיים. בתגובה רשמית מהבית הלבן נמסר כי ממשל טראמפ הציב בפניו שורת דרישות – בהן הצטרפות להסכמי אברהם, גירוש טרוריסטים פלסטינים וזרים, לקיחת אחריות על מתקני הכליאה של דאע"ש בצפון-מזרח סוריה וסיוע במניעת התחזקות הארגון.
אל תגידו לא ידענו - הטבה מיוחדת למי שרוצה ללמוד אנגלית. לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות>>
נזכיר כי משטר החדש בדמשק מנסה לבסס את שליטתו על כלל הכוחות החמושים במדינה. לפי דיווח של סוכנות הידיעות רויטרס, שר ההגנה הסורי, מרחף אבו קסרה, פרסם בסוף השבוע קריאה לקבוצות חמושות קטנות שנותרו מחוץ למסגרת הביטחונית הממלכתית להצטרף למשרד ההגנה תוך עשרה ימים, אחרת – "יינקטו צעדים מתאימים" נגדם.
בהודעה שנמסרה אמש (שבת), אמר אבו קסרה כי מרבית היחידות הצבאיות כבר שולבו ב"מבנה מוסדי מאוחד", וכינה את המהלך "הישג גדול בדרך לבניית צבא לאומי אחד". המסר חד משמעי, גם אם מנוסח בלשון מעורפלת. בסוריה, ניסוחים כאלה אינם סתם קלישאה: הם רומזים על שימוש בכוח, ואף יותר מכך.