בעולם הערבי חוגגים את המלחמה בלבנון: חיזבאללה הפתיע את ישראל - והצמרת נקרעת

"ההפתעה שלא הייתה", והפחד מהבוץ הלבנוני, בעולם הערבי מסקרים את המלחמה בלבנון כהפתעה בישראל מהמוכנות של חיזבאללהו טוענים לקרע בצמרת מקבלי ההחלטות בירושלים

אלי לאון צילום: פרטי
חיסול חוליית מחבלי חיזבאללה בלבנון | צילום: דובר צהל
תיעוד מפעילות צה''ל בלבנון
תיעוד מפעילות צה''ל בלבנון | צילום: דובר צה''ל

ב"אל-אחבאר" מציינים כי צה"ל עבר לשיטת פעולה המכונה "הגנה התקפית", המתמקדת ב"ציד" שיטתי של פעילי כוח רדואן ופגיעה בתשתיות איכותיות. עם זאת, נטען כי הכלכלה ומשק האנרגיה הישראלי, ובמיוחד אסדות הגז בים התיכון, נמצאים תחת איום כבד במקרה של מלחמת התשה ממושכת.

כוחות צה''ל בלבנון - הר דב הלבנוני 2026
כוחות צה''ל בלבנון - הר דב הלבנוני 2026 | צילום: דובר צה''ל

לפי הניתוח, טבע השטח הלבנוני המבוצר, רווי המנהרות, משגרי הנ"ט והשימוש המסיבי בכטב"מים, מאלץ את הצבא הישראלי להעדיף מערכה הגנתית-התקפית מוגבלת. הדיווחים מהשטח מצביעים על כך שחיכוך משמעותי כבר מתנהל בצירים כמו עיתרון, א-טייבה, קוזח, בית ליף וא-לבונה, לצד מאמץ ישראלי לבסס אחיזה במרחב אל-חיאם, בניסיון להרחיק את האיום מבלי לשקוע עמוק מדי בבוץ הלבנוני.

תגיות:
חיזבאללה
/
לבנון
/
העולם הערבי
/
המלחמה עם איראן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף