גפני על בנט: "רה"מ מתנהג כמו חיה בג'ונגל"

לאחר שראש הממשלה סימן על נתניהו במליאה כי "השתגע", תקף אותו יו"ר יהדות התורה בתוכניתם של בן כספית וינון מגל. בנוסף התייחס לדברי ליברמן כי הציבור החרדי אשם ביוקר המחייה: הוא לא כשיר ומדבר רק שטויות"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
נפתלי בנט על נתניהו: "הוא השתגע" (קרדיט: ערוץ הכנסת) | צילום:
בנט מסמן שנתניהו "השתגע"
בנט מסמן שנתניהו "השתגע" | בנימין נתניהו, נפתלי בנט (צילום: צילום מסך מתוך ערוץ הכנסת)

"כל פעם שיש לו איזה בעיה הוא מחפש מתחת לאדמה להכניס את החרדים, ויש לו בעיות כל הזמן. האיש עושה דברים רעים ופוגע בכלכלה של ישראל", טען גפני: "הוא פוגע בכל תחום, גם ביוקר המחיה, זה שהוא כל הזמן מעלה מיסים, ושלא לדבר על זה שהוא פוגע גם בבעלי עסקים".

כספית השיב לו: "אני מקשיב לבנק ישראל שכבר הזהיר כמה פעמים, פעם אחרונה לפני שנה, שאם אחוז ההשתתפות של החרדים בשוק העבודה לא יעלה, נצטרך להעלות מיסים ב-16%".

שר האוצר אביגדור ליברמן בפתח ישיבת סיעתו
שר האוצר אביגדור ליברמן בפתח ישיבת סיעתו | צילום: מרק ישראל סלם

גפני: "את האמירות האלה אני שומע כבר 25 שנה, והכלכלה בישראל לא רק שלא התמוטטה, היא הלכה והתחזקה במשך כל השנים ואנחנו נמצאים במשק חזק. אבל מה שקרה עכשיו זה הדבר הכי פשוט, ליברמן פשוט העלה מיסים. אם מהממשלה לא נותנים שקל, המחירים יעלו. המשק הוא חזק והאמירות האלה של בנק ישראל אינן רלוונטיות".

"בתור יו"ר ועדת הכספים לשעבר אני מכיר את המערכות האלה", אמר גפני: "אני העברתי חוק של שילוב חרדים בכל התחומים, במשרדי הממשלה, ברשויות המקומיות, בחברות הממשלתיות. הממשלה הזאת הפילה לי את החוק. היא לא מסכימה לחוק הזה של שילוב חרדים בעבודה".

על כך כספית ענה לו: "אתה יודע שהממשלה כמו כל ממשלה חותרת לשילוב מקסימלי של החרדים בשוק העבודה, הבעיה היא שהחרדים לא משתפים פעולה".

גפני נימק: "אז היא אומרת שהיא חותרת, אבל היא לא. זה שאצלנו בציבור החרדי, ממוצע המשכורות שמקבלים נמוך, אז משלמים פחות מס. אבל היות ויש לנו יותר ילדים, אנחנו קונים דירות, וחלק גדול מהתשלום הולך למדינה כמס, לכן אנחנו משלמים יותר מאשר מישהו אחר".

תגיות:
נפתלי בנט
/
אביגדור ליברמן
/
משה גפני
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף