בפתח דבריו אמר הנדל: "אני חושב שצריך לשים את הדברים בפרופורציות הנכונות. נכון שעיתונאים הם אנשים חשובים, וגם פוליטיקאים, אבל בסוף יש דברים יותר חשובים בעולם. רעידת אדמה זה מושג אחר, אבל אני כידוע לך לא מתערב בזה שטל שלו מגישה איתך היום אריה ולא בן כספית. אני מתעסק בתשתיות ולא בתוכן. מי שניסה פעם להתעסק בתוכן ובמינוי אנשים שמתאימים לו יותר או פחות נמצא עכשיו בפוזיציה פחות נעימה".
הוא הוסיף: "מה גם, שאני חושב שזה לא נכון לשר תקשורת להתעסק במינויים כאלה או אחרים. אני לא עושה את זה בתחנות פרטיות כמו 103 וגם לא בתחנות אחרות, אבל עדיין יש טעם לשאול מה מקומה של תחנה צבאית שחיילים משדרים בה ומי קובע וכמה. למרות כל זה, אני חושב ששר תקשורת הוא לא זה שצריך למנות אנשים או לראות שמפטרים אותם או מקבלים אותם. בעיניי זה תחום שאסור לפוליטיקאי לגעת בו".
כשנשאל איך לדעתו הגענו למצב בו מדיחים מגישים מזוהים פוליטית מהתחנה הצבאית אמר: "אני מבין שזה חשוב, אבל כמו שכבר אמרתי שר תקשורת מתעסק בתשתיות תקשורת, ולא בתוכן. מעבר לעמדה האישית שלי, שאמרתי שיש בעייתיות בתחנה צבאית שמשדרים בה חיילים אם שר הביטחון היה מחליט לסגור אותה שבעה תדרים היו מתפנים והתכנון שלי היה לבצע מכרז להכניס תחנות מסחריות, בדומה לתחנה שאתם משדרים בה. כמו שבתחנה שלכם אף אחד לא אומר לעורך הראשי את מי למנות ומי מגיש מתי וכמה ולמה והוא זה שעושה את הכל משיקוליו הוא אז כך אני מניח שהיה בתחנות אחרות".
כשנשאל מה דעתו כאזרח על הטענה שגלי צה"ל היא תחנה שמזוהה עם השמאל השיב: "אם היה נוחת חייזר עכשיו והיו אומרים לו שיש פוליטיקאי ששחרר אלף מחבלים, פינה את חברון, תמך בהתנתקות, והביא את הנגב ואת הגליל למציאות בה אין משילות ואין ריבונות ומהצד השני יש מי שיצא למלחמות והקים יישובים בבקעה אז מי פה ימין ומי פה שמאל? אני לא חושב שהחייזר הזה היה יוצא עם התשובה.
"אני לא חושב שיש פה בכלל עניין של שמאל או ימין, יש פה עניין של ייצוג מפלגתי. אתה שואל אותי האם צריך להיות ייצוג מפלגתי בתקשורת? בתחנות מסחריות תעשו מה שאתם רוצים ושלכל מפלגה תהיה שעה משלה, אני לא מתערב בזה בכוונה. אגב, אני חושב שאנחנו נמצאים היום בעידן אחר לגמרי. היום רוב השידורים עוברים לאינטרנט, והרגולציה שם מצומצמת מאוד ואנחנו מנסים להתמודד עם זה בכל העולם. לכן, הדיון הזה בעיניי הוא דיון של אתמול.
הוא הוסיף והסביר: "תבינו שזה לא אמיתי. אתם יודעים מה הגיל הממוצע של אנשים שרואים חדשות בטלוויזיה? הוא כל הזמן עולה. כל המחשבה ששדרן מסוים הוא רעידת אדמה זו מחשבה ששייכת לעבר. תסלחו לי שאני מעיר את זה. שלא תבינו לא נכון, כאזרח זה מאוד מעניין אותי, אבל כשר תקשורת אני לא מתעסק בזה. זה לא תפקידו של שר התקשורת".
"כן, השאלה האם תחנת גלי צה"ל צריכה להיות תחנה שמופעלת על ידי חיילים, אבל אני לא ראיתי שעסקו בשאלה הזו בשנים עברו. עוסקים בה סביב שדרן שתומך בנתניהו או מתנגד לנתניהו. כל השיח על שדרן ימני או שמאלני הוא לא שיח נכון, במקום זה צריך לשאול מי שדרן שמזוהה עם מפלגה כזו או אחרת".
כשנשאל אם לדעתו ברדוגו הוא ליכודניק השיב: "זה בכלל לא משנה לי. ברדוגו הוא שדרן בגלי צה"ל והחליט המפקד החדש של התחנה לשנות את לוח השידורים. אני לא מתערב. לא כשממנים מישהו שאני אוהב יותר או פחות. תפקידה של התקשורת היא לבקר את השלטון ולשאול שאלות קשות, ולא להתחנף אליו. אם מישהו מוצא שדרן שמתחנף לשלטון שישאל את עצמו אם הוא עושה עבודה עיתונאית או לא.
כשנשאל מה דעתו על קבלת הפנים של בצלאל סמוטריץ באנגליה השיב: "ח"כ ישראלי שמגיע למדינה זרה - לא ראוי שיתייחסו אליו כך. אפשר לנהל את הוויכוח הזה אחרת. בלי קשר אני מנצל את הבמה להזמין את יהודי העולם לעלות לארץ. זה המעשה הציוני הנכון. יש לנו בעיה קשה עם יהדות התפוצות, אבל זה לא צריך להיות על גבו של סמוטריץ או על גבו של כל אחד אחר".
על הטענה כי התוכנית הכלכלית שהוצגה אמש היא "בלוף" שנועד להרגיע קצת את המחאה החברתית אמר: "קודם כל, אני לא ראיתי שום מחאה. מעבר לזה, אני לא מכיר תוכנית שאין עליה ביקורת ושאפשר היה לעשות אותה יותר טוב. אתמול הוצג פתרון לא מושלם, אבל פתרון חלקי להרבה מאוד מהבעיות שיש בישראל, אנחנו צריכים עוד להשלים את זה. יש משבר עולמי, ואתמול הוצג פיתרון לא מושלם, אבל חלקי להרבה מאוד רפורמות".
"יש עוד דברים שצריך לעשות, אנחנו בשוק שלי למשל, אנחנו עם המחירים הכי זולים בעולם, ואנחנו מורידים מחירים גם בטלפון הקווים. זה לא דבר שקורא ביום אחד, וממשלת ישראל צריכה למצוא פתרונות ואנחנו נשלים את זה. אני חושב שהתהליך הוא נכון. מי שחושב שיש פה פתאון קסם הוא לא מציאותי. יש פה מחירים גבוהים הרבה זמן, ואנחנו עושים הכל בכדי לשפר את זה ולייצר מנועי צמיחה משמעותיים".