ועדת החוץ והביטחון אישרה היום (שלישי), פה אחד, את המלצת ועדת הכנסת, ובחרה בח"כ יולי אדלשטיין לעמוד בראשה בכנסת ה-25. עמיתיו לממשלה בירכו אותו עם אישור מינויו, ביניהם ח"כ דוד ביטן, שטען: "היה מגיע לך יותר".
יו"ר הוועדה, ח"כ יולי אדלשטיין, מסר: "בכל התחומים יש פיקוח של התקשורת ושל הציבור, וברוך השם אנחנו, למרות כל זעקות השבר, עדיין מדינה דמוקרטית עם תקשורת חופשית. בנושאי הוועדה הזו, אם אנחנו לא נפקח על המערכות הכי חשובות והכי רגישות, אף אחד לא יפקח. הציבור לא קורא סקירות מודיעין עם הקפה של הבוקר, וטוב שכך. אנחנו נעשה את זה ונפקח על כל הגופים עבורו".
הוא הוסיף: "מדינת ישראל, גם אחרי יותר מ-70 שנותיה, היא המדינה המאויימת ביותר בעולם. כל פעולה של אחרון החיילים יכולה להשפיע על מדיניות החוץ של ישראל, ומכאן החיבור בין חוץ לביטחון. כמי שהיה בשני הצדדים, גם בוועדת המשנה למודיען וגם בקבינט, שחברי הוועדה מעודכנים יותר. זוהי זכות גדולה לשרת את המדינה בוועדה זו. אני רוצה לאחל לך יו״ר הוועדה יולי אדלשטיין, ולחברי הוועדה בהצלחה גדולה".