המסמכים שהגיעו לידי העיתון השוודי חושפים תכתובות מרתקות בין צוות לשכתה של השרה הליברלית לבין מארגני אירועים שונים. באחד המקרים, בספטמבר האחרון, נשלחה הנחיה ברורה ללשכת יו"ר הפרלמנט השבדי: "אסור שיהיה כל זכר לבננות בחדר". במקרה אחר תועדה תשובתם של מארגני ועידה שהתחייבו: "נבטיח את הכינוס ונוודא שלא יהיו בו שום בננות".
למרות שעוזריה של ברנדברג ניסו להציג את המצב כ"אלרגיה חזקה" בפני לשכת יו"ר הפרלמנט, השרה עצמה אישרה בשיחה עם "אקספרסן" כי מדובר בפוביה. זו אינה הפעם הראשונה שברנדברג מדברת על כך בפומבי - בשנת 2020 היא פרסמה ציוץ ברשת X (אז טוויטר) בו הודתה שהיא סובלת מ"הפוביה המוזרה ביותר בעולם", אך הציוץ נמחק מאז. לדברי השרה, התסמינים שהיא חווה דומים לאלה של תגובה אלרגית, והיא מקבלת סיוע מקצועי להתמודדות עם מצבה.
מומחים מסבירים כי בננה-פוביה, למרות היותה תופעה נדירה, היא פחד אמיתי לחלוטין. הסובלים ממנה עלולים לחוות תסמינים חמורים כמו התקפי חרדה ובחילות כבר מעצם ראיית הפרי או הרחתו.