לינדה שיתפה את DailyMail בחששות שלה: "זה באמת גרם לי לנדודי שינה ודאגה רבה בנושא. אתה חושב שאתה יודע מה צפוי. אתה יודע שזה רעיון ואם אתה כמוני, אתה מקווה שתהיה סבא או סבתא. ואז פתאום אתה מגלה שזה לא עתיד לקרות, וזה שומט את הקרקע מתחת לרגליך". עוד היא הוסיפה: "זה לגמרי מגדיר מחדש איך החיים שלך יראו. אני מאוד אסירת תודה על המשפחה שיש לי והעדיפות שלי היא הבריאות והאושר שלהן, אבל יש בעתיד שלי חור שאני לא אהיה סבתא".
החלטת הבנות נובעת ממספר גורמים: יוקר המחיה המאמיר, מחסור בדיור בר השגה, חששות סביבתיים ושינויי אקלים, מלחמות ואיומים גרעיניים, ודאגות לגבי גידול ילדים בעידן הרשתות החברתיות והסמארטפונים.
הסיפור האישי של לינדה משתלב בתמונה רחבה יותר: נתונים רשמיים מאוקטובר 2023 מראים שיעור ילודה היסטורי נמוך בבריטניה, עם ממוצע של 1.44 ילדים לאישה בגיל הפוריות באנגליה. למרות שלינדה מכבדת את החלטת בנותיה, היא עדיין מחזיקה בתקווה שקטה שאולי ישנו את דעתן בעתיד. היא מוקפת בחברות שנהנות מנכדים משלהן, ולמרות שמחתה בשבילן, היא חווה תחושות קנאה כואבות כשהיא יודעת שהיא לעולם לא תחווה זאת בעצמה.