מחקר חדש שנערך על ידי חוקרים מבית הספר לבריאות הציבור Harvard T.H. Chan והמכון לתזונה ובריאות בשנגחאי מצא כי צריכה קבועה של שוקולד מריר עשויה להפחית את הסיכון לפתח סוכרת מסוג 2. הממצאים מציעים כי אנשים הצורכים שוקולד מריר לפחות חמש פעמים בשבוע נמצאים בסיכון נמוך ב-21% לסוכרת מסוג 2 בהשוואה לאלו שנמנעים או כמעט ולא אוכלים שוקולד.

המחקר ניתח נתונים של למעלה מ-192,000 משתתפים לאורך תקופה של 25 שנים. המשתתפים מילאו שאלוני תדירות מזון כל ארבע שנים, שסיפקו תובנות לגבי הרגלי התזונה שלהם, כולל דפוסי צריכת השוקולד. החוקרים בחנו במיוחד את ההשפעות של סוגי שוקולד שונים, תוך התמקדות בהבדל בין שוקולד מריר לשוקולד חלב.

איך להימנע מסוכרת? (צילום: שאטרסטוק)
איך להימנע מסוכרת? (צילום: שאטרסטוק)

"צריכה מוגברת של שוקולד מריר, אך לא של שוקולד חלב, נמצאה קשורה לסיכון נמוך יותר לסוכרת מסוג 2", אמר צ'י סאן, אחד מכותבי המחקר, על פי Newsweek. החוקרים הבחינו ביחס תגובה-מנה, וציינו כי עם כל מנה שבועית נוספת של שוקולד מריר, הסיכון לפתח סוכרת מסוג 2 ירד ב-3%.

היתרונות הבריאותיים של שוקולד מריר מיוחסים לרמות הגבוהות של פלבנולים, נוגדי חמצון הידועים בתכונותיהם האנטי-דלקתיות והיתרונות הקרדיווסקולריים שלהם. שוקולד מריר מכיל כמויות גבוהות יותר של קקאו ופלבונואידים בהשוואה לשוקולד חלב, שמכיל יותר סוכר וחלב, המובילים לעליות מהירות יותר ברמות הסוכר בדם.

"שוקולד מריר נראה כמציע השפעות מגנות, כנראה בזכות תכולת הפוליפנולים העשירה שלו", אמר בינקאי ליו, המחבר הראשי של המחקר, על פי Healthline. המחקר מצא כי משתתפים שצרכו לפחות חמש מנות של שוקולד מריר בשבוע הראו את ההפחתה הגדולה ביותר בסיכון לסוכרת.

לעומת זאת, צריכת שוקולד חלב לא הדגימה את אותם היתרונות. משתתפים שצרכו שוקולד חלב נטו לעלות במשקל במהלך תקופת המחקר, מה שתורם לסיכון לפתח סוכרת.

מומחים מזהירים כי בעוד שהממצאים מבטיחים, מתינות היא המפתח. "איננו יכולים לומר בוודאות שאכילת שוקולד מריר מפחיתה את הסיכון לסוכרת מסוג 2", אמר ליו, על פי Men's Journal. "אנחנו יכולים לומר שהיא קשורה לסיכון נמוך יותר, אבל איננו רוצים שהתוצאות יפורשו באופן שגוי".

שוקולד מריר (צילום: אינג'אימג')
שוקולד מריר (צילום: אינג'אימג')

החוקרים הכירו במגבלות במחקר שלהם, כולל העובדה שהמשתתפים היו בעיקר מבוגרים לבנים, מה שעשוי להגביל את ההכללה של התוצאות לאוכלוסיות אחרות. "נדרשים ניסויים מבוקרים אקראיים נוספים כדי לשחזר ממצאים אלה ולחקור עוד את המנגנונים", ציינו החוקרים, על פי המירור.

"מכיוון שלשוקולד מריר יש תכולת קקאו גבוהה בהרבה, משמעות הדבר היא שתרכובות ביואקטיביות בקקאו, כמו פלבנולים, עשויות לתרום להפחתת הסיכון לסוכרת, אולי על ידי הגברת רגישות לאינסולין", אמרה פרופסור באוקיה דה רוס מאוניברסיטת אברדין, שצוטטה בטלגרף.

"שוקולד מריר יציע את מרב היתרונות כאשר נהנים ממנו במתינות כחלק מתזונה מאוזנת ועשירה בצמחים", אמרה קלסי קוסטה, דיאטנית קלינית רשומה, על פי Healthline. 

כתבה זו נכתבה בסיוע חברת ניתוח החדשות אלקמיק. 

זריקה, סוכרת (צילום: אינגאימג)
זריקה, סוכרת (צילום: אינגאימג)