מעי בריא חיוני לבריאות הכללית, ואחד המרכיבים העיקריים לשמירה עליו הוא תזונה עשירה בסיבים. לפי "Money Control", סיבים תזונתיים, שנמצאים בעיקר במזונות צמחיים, ממלאים תפקיד מכריע בסיוע לעיכול, בוויסות רמת הסוכר בדם ובחיזוק תפקוד מערכת החיסון. אז איפה אפשר למצוא אותם?
עדשים: עשירות בסיבים תזונתיים ובחלבון צמחי, מה שהופך אותן למקור רב עוצמה לבריאות מערכת העיכול. תכולת הסיבים הגבוהה מסייעת בעיכול חלק ובמניעת עצירות. עדשים מספקות גם חומרים מזינים חיוניים כגון ברזל, חומצה פולית ואשלגן.
זרעי צ'יה: מקורות מזון קטנים עשירים בסיבים, במיוחד סיבים מסיסים, שיכולים לספוג מים וליצור חומר דמוי ג'לי בקיבה. אכילת זרעי צ'יה עוזרת להאט את העיכול ולשמור על תחושת שובע למשך זמן רב יותר, לצד ייצוב רמות הסוכר בדם.
ברוקולי: עשיר בסיבים תזונתיים וחומרים מזינים חיוניים כגון ויטמינים C ו-K, חומצה פולית ואשלגן. תכולת הסיבים שלו מסייעת לבריאות מערכת העיכול על ידי הוספת נפח לצואה וקידום יציאות סדירות.
פירות יער: תותים ואוכמניות עשירים בסיבים תזונתיים ובנוגדי חמצון. תכולת הסיבים מסייעת לבריאות מערכת העיכול על ידי קידום יציאות סדירות והזנת חיידקי מעיים מועילים.
אבוקדו: פרי עשיר בחומרים מזינים המספק סיבים מסיסים ובלתי מסיסים, החיוניים לבריאות מערכת העיכול. סיבים מסיסים עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ולהוריד את רמות הכולסטרול, ואילו סיבים בלתי מסיסים עוזרים לווסת יציאות.
תפוח: מאחר שתפוחים עשירים בפקטין, סוג של סיבים מסיסים הפועלים כאנטיביוטיקה, אכילתם מזינה חיידקים מועילים במעיים, משפרת את בריאות המיקרוביום וגם את העיכול. תפוחים מועילים גם כי הם מספקים כמות טובה של ויטמין C ונוגדי חמצון.
שקדים: מקור נהדר לסיבים תזונתיים, שומנים בריאים וחלבון, שכולם תורמים לבריאות המעי. תכולת הסיבים של השקדים מסייעת לשמור על יציאות סדירות ולהזין מיקרופלורת מעיים מועילה.