ההתעסקות ביום האישה הוא הזדמנות מצוינת לבחון את השינויים שחלו במעמד הנשים – לא רק בעבודה ובחברה, אלא גם בעולם הדייטים. מנתוני אפליקציית ההיכרויות OkCupid עולה כי נשים רווקות בישראל הופכות לאקטיביות יותר בכל הנוגע לחיי האהבה שלהן – ולא מוכנות להתפשר על ערכים.
לפי הנתונים, 84% מהמשתמשים הישראלים באפליקציה הצהירו כי לא יוכלו לצאת עם מישהו שאינו תומך בזכויות נשים. כשמסתכלים על הנתון הזה בחלוקה מגדרית, המספרים אף חדים יותר: 97% מהנשים בישראל לא יסכימו לצאת עם גבר שאינו תומך בזכויות נשים, בעוד ש-74% מהגברים השיבו תשובה דומה.
בנוסף, נראה כי נשים בישראל כבר לא מחכות שיפנו אליהן – אלא לוקחות יוזמה. 75% מהרווקות לא מהססות לעשות את הצעד הראשון ולשלוח הודעה בעצמן. המגמה הזו באה לידי ביטוי גם בעלייה משמעותית במספר ההודעות הראשונות שנשים שולחות – שכמעט שילש את עצמו בחמש השנים האחרונות. ומה לגבי הצלחת השיחות? שיחות שהחלו ביוזמת נשים נמשכות פי שניים יותר זמן משיחות שהחלו ביוזמת גברים.
ומה בנוגע לנישואים? לא כולם רואים בכך הכרח. 77% מהמשתמשים ב-OkCupid בישראל מסכימים שנישואים אינם חובה עבור זוגות שאוהבים זה את זה, ומעדיפים להתמקד באהבה עצמה ולאו דווקא בטקס הרשמי.
"אקטיביות בדייטים מתחילה בתחושת ביטחון"
לדברי חדי אקסלרד, מרצה בתכנית התואר השני ללימודי משפחה במכללה האקדמית תל אביב יפו, ומגישת הפודקאסט update שעוסק במערכות יחסים, יום האישה הוא לא רק חגיגה של עוצמה, אלא גם חיבור לכוחות והמשך קצירת הפירות של המאבק ארוך השנים לקידום מעמד האישה. "הנתונים מצביעים על כך שבשנת 2025 קיימת הבנה עמוקה של שני המינים בדבר חשיבותן של זכויות הנשים והתמיכה בהן", היא מסבירה.
"חשוב להבין שאקטיביות כרוכה בתחושת ביטחון – כשאת יודעת מה את שווה, את פחות חוששת מדחייה ויותר לוקחת בעלות על הרצונות שלך ויוצאת לממש אותם. תחושת הביטחון הזו היא תוצר ישיר של חיבור לכח הנשי ושל תפיסות חברתיות שמקדמות אותו", מוסיפה אקלסרד.
"כמו שניתן לראות בנתוני המחקר, כשאנחנו לוקחות יוזמה ומניעות את תהליך ההיכרות, התוצאות מגיעות יחד איתן. הגברים נענים לפניות, מרגישים מחוזרים ורצויים, וזו כבר התחלה מצוינת שמגדילה את הסיכויים לאהבה ולהיכרויות מהנות", היא מציינת.
אקלסרד מתייחסת גם לנתון העוסק בתפיסת מוסד הנישואים: "את העלייה בביטחון ובערך העצמי ניתן לראות גם במיקוד בקשר ובחיבור הייחודי שנוצר בין בני הזוג, ולאו דווקא בטקס הרשמי שחוגג אותם. בהתחשב בכך שישראל היא חברה מאוד משפחתית, אי אפשר להתעלם מהמשמעות הרבה של הנתון שמלמד כי הרוב המוחלט של האנשים לא רואה חובה בטקס הנישואין הרשמי, ומיישר בכך קו עם המגמות המקבילות במדינות הליברליות והמפותחות".
"מה שחשוב הוא שיום האישה והעלייה באקטיביות הנשית מזכירים לנו שיש מה לחגוג – ולא פחות חשוב מזה, שיש למאבקים חשובים תוצאות שמקדמות את האנושות כולה", מסכמת אקלסרד.