אמונה חדשה למאמינים בקונספירציות: לאחרונה החליטו הקונספירטורים להכריז על חרם נרחב על חמאת לורפק בעקבות הפצת טענות שקריות לפיהן ביל גייטס, מייסד מיקרוסופט ובעל הון המיליארדים, עומד מאחורי ההחלטה לנסות תוסף שנוי במחלוקת הנקרא בובאר (Bovaer).
חברת ארלה פודס (Arla Foods), יצרנית מוצרי חלב דנית-שבדית המייצרת את חמאות לורפק ואנקור, הודיעה בסוף נובמבר כי 30 מחוותיה יתחילו בניסוי שימוש בתוסף בובאר - תוסף מזון לפרות המיועד להפחית את כמות גז המתאן שהן מייצרות בתהליך העיכול, ובכך לתרום למאבק בשינויי האקלים.
לאחר שהתוסף קיבל אישור מהרגולטורים, מספר סופרמרקטים הסכימו להוסיף למדפיהן את חמאת לורפק וחלב קרוונדייל שמקורם בניסוי זה. הודעת ארלה על הניסוי, שפורסמה ברשת החברתית X (לשעבר טוויטר) ב-26 בנובמבר, הפכה ויראלית ונחשפה למיליוני משתמשים, כשרבים מהם הביעו התנגדות חריפה למהלך.
אלפי משתמשים ברשתות החברתיות הביעו חששות בנוגע לבטיחות התרכובות הכימיות בתוסף - חלקם טענו שהוא עלול לגרום לבעיות פוריות ואף לסרטן. בנוסף, התפשטה תיאוריית קונספירציה לפיה ביל גייטס מעורב בייצור בובאר, המפותח על ידי חברת DSM-Firmenich. החברה הכחישה בתוקף טענה זו והבהירה בהצהרה רשמית: "ביל גייטס אינו מעורב בפיתוח בובאר".
למרות ההכחשה, רבים ממשתמשי הרשתות החברתיות נותרו משוכנעים במעורבותו של גייטס. אחד המשתמשים כתב: "אל תקנו מוצרים מארלה פודס, הכוללים לורפק, פאק, קסטלו, קרוונדייל, לקטופרי, אנקור, ומוצרי סופרמרקט רבים אחרים. הם משתמשים בתוספי מזון סינתטיים מזיקים של ביל גייטס במוצרים שלהם." משתמש אחר הוסיף: "אז אפילו טסקו משתפים פעולה עם ביל גייטס וארלה! אל תקנו!"
באס פדברג, ראש הסניף הבריטי של ארלה, האשים את התגובה השלילית שחברתו קיבלה ב"טענות מוטעות" שהופצו ברשתות החברתיות. "אולי זה היה ביל גייטס שמשך את תשומת הלב", אמר בראיון לעיתון "הטלגרף". "יותר אנשים מכירים את ביל גייטס, אולי יש יותר עניין בביל גייטס מאשר בנו, ונטען שהוא עובד על מדכא מתאן, אני חושב שזה התבלבל".
באס פדברג מארלה הדגיש שהחברה "לעולם, לעולם לא תסכן שום דבר הקשור לאיכות המזון שלה ולעולם לא תסכן את המזון שלה". למרות הירידה במכירות בעקבות התגובה השלילית, ארלה ממשיכה בניסוי.
בובאר מורכב מתחמוצת צורן, פרופילן גליקול ותרכובת אורגנית סינתטית 3-ניטרואוקסיפרופאנול (הידועה כ-3-NOP). האלמנט האחרון, 3-NOP, נחשב בעבר למאכל לעיניים, מגרה לעור ועלול להזיק בשאיפה, לפי סוכנות התקנים למזון. אך מומחים מדגישים שבמהלך הניסוי של ארלה, אלמנטים אלה לא יימצאו בחלב או בחמאה מכיוון שהם מתפרקים תחילה בקיבת הפרה.
פרופסור כריס אליוט, מומחה למזון ומיקרוביולוגיה, אמר לבי-בי-סי בדצמבר: "התוסף עבר סדרה של תהליכים רגולטוריים ברחבי העולם וכולם משוכנעים שהוא אכן עושה את מה שנטען לגבי פליטות מתאן ואינו מהווה בעיות בטיחות מזון".
ארלה פודס, שמקורה בסקנדינביה, ממלאת תפקיד מכריע באספקת מוצרי חלב בעולם והיא חברת החלב החמישית בגודלה בעולם. באתר החברה נכתב: "תולדות ארלה פודס חוזרות לשנות ה-1880, כאשר חקלאי חלב בדנמרק ושבדיה חברו יחד למטרה משותפת: לייצר ולספק את מוצרי החלב הטובים ביותר".