המדענים גילו: כך תפסיקו לדמוע כשאתם חותכים בצל - וזה ממש עובד

מחקר שנעשה באוניברסיטת "קורנל" מצא את השיטה לחתוך בצל בלי לדמוע. אז כבר לא צריך להכניס את הראש לפריזר או לחתוך תחת הברז, יש טריק אחר שעובד מעולה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
חותכים בצל? כך תחסכו בדמעות
חותכים בצל? כך תחסכו בדמעות | צילום: אינג'אימג'
2
גלריה

המחקר גילה כי הסוד לחיתוך בצל ללא דמעות אינו טמון בטריקים מסורתיים כמו חיתוך תחת מים זורמים או הכנסת הראש למקפיא מדי פעם, אלא בשיטת החיתוך עצמה.

המחקר, שפורסם בכתב העת של האקדמיה הלאומית למדעים (PNAS), מצא כי סכין חדה וחיתוך איטי מפחיתים את פליטת תרכובות הגופרית הגורמות לדמעות.

במהלך המחקר מצלמות במהירות גבוהה ומודלים ממוחשבים הסבירו מה קורה כאשר סכין חודרת את שכבות הבצל. כשלוחצים על בצל, הלחץ בתוך התאים שלו עולה, וכאשר הסכין חותכת את השכבה העליונה, משתחרר ערפל דק במהירויות של עד 140 קילומטרים לשעה.

אישה חותכת בצל
אישה חותכת בצל | צילום: אינג'אימג'

החומר הכימי המגרה שגורם לדמעות ידוע בשם פרופנתיאל S-אוקסיד, והוא מתאדה במהירות לתוך העיניים, וגורם לתחושת צריבה ולדמעות.

החוקרים המליצו להשתמש בסכין חדה, להימנע מלחץ מוגזם על הבצל בזמן החיתוך או מחיתוך מהיר מדי. כמו כן הם המליצו לחתוך לאט וביציבות את הבצל כדי למזער התזות.

הם גם המליצו לצפות את הבצל בשכבה דקה של שמן לפני החיתוך ולקרר אותו מעט לפני הקיצוץ כדי להפחית את שחרור תרכובות הגופרית לאוויר.

תגיות:
בכי
/
בצל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף