הרעיון נשמע מבטיח, אבל מה באמת אומרים המחקרים? לפי ה"ניו יורק טיימס" בידיעה שהובאה ב"אל ערבייה", רוב המחקרים על רצף ארוחות מבוססים על מחקרים קטנים, אבל התוצאות די עקביות, במיוחד אצל אנשים עם סוכרת סוג 2 או מצב טרום סוכרתי.
במחקר מקיף משנת 2023 שבדק 11 מחקרים שונים, החוקרים מצאו שדחיית אכילת הפחמימות לסוף הארוחה הורידה באופן משמעותי את רמות הסוכר בדם, בהשוואה לאכילת הפחמימות בתחילת הארוחה.
המדענים מסבירים שהסיבה היא ששומנים, סיבים תזונתיים וחלבונים מאטים את קצב ההתרוקנות של הקיבה ומפחיתים את מהירות ספיגת הסוכרים בדם. מומחים, כולל כאלה מהאיגוד האמריקאי לסוכרת, מסכימים שהשיטה הזאת מועילה לאנשים עם סוכרת או מצב טרום סוכרתי. מחקרים ראשוניים מראים שההשפעה שלה עשויה להיות קרובה להשפעה של כמה תרופות לסוכרת, אם כי צריך עוד מחקרים כדי לאשר את זה.
אבל מה לגבי אנשים בריאים? אצל אנשים בריאים אין באמת צורך דחוף לשלוט בצורה מוגזמת בסדר אכילת המזונות. הגוף יודע לווסת את רמות הסוכר אחרי ארוחות באופן טבעי. עם זאת, אכילת ירקות או חלבון קודם עשויה לעזור להגביר את תחושת השובע, כי מזונות אלה מתעכלים לאט יותר. בנוסף, הסדר הזה עשוי להעלות את רמת הורמון השובע GLP-1, אבל בהרבה פחות ממה שעושות זריקות הרזיה.
הדפוס הזה עשוי גם לעודד אנשים לאכול יותר ירקות וחלבונים ולהפחית פחמימות פשוטות עתירות קלוריות. אבל המומחים מזהירים מהגזמה שעלולה להוביל לחרדה תזונתית או להפרעות אכילה.