"יש שת"פ עם ארה"ב": האיחוד האירופי חושש מחזרתו של טראמפ לבית הלבן

גורם בכיר באיחוד האירופי שוחח עם רשת CNBC האמריקאית והדגיש כי "האיחוד האירופי מודע לכך ששיתוף הפעולה עם ארה"ב אינו מובן מאליו, וגישה זו עשויה להשתנות כשיש מישהו כמו טראמפ בבית הלבן"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
דונלד טראמפ
דונלד טראמפ | צילום: REUTERS/Brian Snyder
2
גלריה

הבחירות בארה"ב צפויים להתקדם בעוד יותר משנה, אך באיחוד האירופי כבר מתכוננים ליום שאחרי ביידן. רשת CNBC האמריקאית דיווחה כי גורמים רשמיים באיחוד כבר פועלים על מנת להגיע לקדם כמה שיותר עניינים משותפים, לפני שדונלד טראמפ עלול לחזור לבית הלבן. גורם בכיר מסר כי "יש שיתוף פעולה ותיאום הדוק וחסר תקדים בין האיחוד האירופי לממשל האמריקאי".

הגורם הבכיר הוסיף כי "האיחוד האירופי מודע לכך ששיתוף הפעולה הזה אינו מובן מאליו, וגישה כזו עשויה להשתנות כשיש מישהו כמו טראמפ בבית הלבן. האיחוד האירופי מנסה להשתמש במומנטום הנוכחי כדי לקדם מספר פעולות, בהם יש לנו אינטרסים משותפים". לאחר הבחירות האחרונות לנשיאות בארה"ב, האיחוד האירופי הביע את שביעות רצונות מכך שביידן נבחר, לאחר ארבע שנים מאתגרות תחת הנשיא טראמפ.

דגלי האיחוד האירופי על רקע המטה האיחוד בבריסל
דגלי האיחוד האירופי על רקע המטה האיחוד בבריסל | צילום: רויטרס

דיפלומט בכיר נוסף הצהיר כי "השותפות הטרנס-אטלנטית נותרה חיונית עבור האיחוד האירופי. האיחוד מפתח את הדרך שלו לעבר אוטונומיה אסטרטגית, אך זה לא אומר שאנחנו מנים עורף לבעלות בריתנו. להפך, זה אומר שאנחנו צריכים להיות מסוגלים לעשות את הבחירה שלנו". אותו גורם הוסיף כי "זה יימשך ללא קשר למי שיכהן בבית הלבן, יש הבנה באירופה שלנשיא האמריקאי הבא יהיו כמובן אינטרסים פנימיים, שלעיתים קרובות אינם תואמים למה שאירופה תרצה, ההוכחה לכך היא ממשל ביידן, למרות מערכת היחסים הקרובה, הוא הציג סובסידיות חסרות תקדים שאיימו על הכלכלה האירופית".

תגיות:
האיחוד האירופי
/
ג'ו ביידן
/
דונלד טראמפ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף