ללא הסיוע הצבאי הנוסף לישראל ואונר"א: אושרה הצעת התקציב בארה"ב

המחוקקים בסנאט האמריקאי סיכמו כי ישראל תקבל סיוע הצבאי "הרגיל״ של 3.8 מיליארד דולר, סכנות הסעד של האו״ם לפליטים פלסטינים לא נכללת בחבילת התקציב החדשה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
בנימין נתניהו במסר לג'ו ביידן (צילום: רועי אברהם /לע"מ) | צילום: רועי אברהם, לע"מ

המחוקקים בסנאט האמריקאי הגיעו הבוקר (שבת) ברגע האחרון ולאחר כ-12 שעות של דיונים קדחתניים להסכמות סביב נושא התקציב. על פי דיווחים בתקשורת האמריקאית,  החבילה שאושרה לא כוללת את הסיוע הצבאי הנוסף לישראל בסך 14.1 מיליארד דולר, אולם כן את הסיוע הצבאי "הרגיל״ של 3.8 מיליארד דולר.

עוד דווח כי הסיוע הצבאי ״הרגיל״ כולל 500 מיליון דולר עבור תוכניות שיתוף פעולה להגנה מפני טילים, תוספת של 40 מיליון דולר עבור תוכניות רחפנים וכ-47.5 מיליון דולר עבור שיתוף פעולה נגד מנהרות. בנוסף, אונר״א לא נכללת בחבילת התקציב החדשה ועל פי הערכות לא תתוקצב עד שנת 2025 לפחות.

עם זאת, המחוקקים סיכמו כי כ-175 מיליון דולרים כן יועברו לסכנות הסעד של האו״ם לפליטים פלסטינים במסלול עוקף, אולם עדין מדובר בקיצוץ משמעותי. החקיקה כוללת שורה של הגבלות והוראות פיקוח על כל סיוע לעזה. עוד סוכם כי ההצעה של  הרפובליקנים להפסיק לחלוטין מימון אמריקאי לאו״ם לא תיכלל בחבילת התקציב ובמקום זאת ישנו איסור להעביר כל סיוע כספי לוועדות חקירה של האו"ם נגד ישראל.

אונר''א
אונר''א | צילום: עבד רחים חטיב, פלאש 90

לצד הבשורות שקיבלה ישראל, דווקא יהודי ארצות הברית עשוים להתאכזב מחבילת התקציב החדשה. על פי הדיווחים, במסגרת ההסכמות יקוצץ מימון התוכנית למענקי האבטחה לבתי כנסת ומוסדות יהודיים בכ-30 מיליון דולר פחות. עוד סעיף שנוי במחלוקת הוא תקציב של 1.75 מיליון דולר למשרד השליחה המיוחדת לניטור ומאבק באנטישמיות במחלקת המדינה, תוספת של רק 250 אלף דולרים,  פחות ממה שהציעו בתחילה שני בתי הקונגרס.

גם השכנות במזרח התיכון יהנו מתקצוב האמריקאי. כ- 3.3 מיליארד דולר יועברו למצרים ו-1.65 מיליארד דולרים יועברו לסיוע צבאי לירדן. כמו כן, כ-170 מיליוני דולרים מיועדים ל"יוזמות לעידוד שותפות ושלום במזרח התיכון", "תוכניות פיתוח משותפות לארה"ב וישראל" ומלגות לערביי ישראל לטובת לימודים.

תגיות:
ארצות הברית
/
ישראל
/
הסנאט
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף