פסגה בין מנהיגי המעצמות: הבית הלבן והקרמלין יצאו היום (חמישי) בהודעה משותפת, בה הוכרז כי נשיאי המדינות, דונלד טראמפו-ולדימיר פוטין, ייפגשו ב-16 ביולי בהלסינקי, בירת פינדלנד. בפסגה המדוברת השניים ידונו בנושאים בינלאומיים וביחסים בין המדינות.



בתוך כך, מוקדם יותר היום כתב המנהיג האמריקאי בחשבון הטוויטר שלו כי ""רוסיה ממשיכה לטעון כי לא היה שום דבר עם ההתערבות בבחירות שלנו! למה ג'יימס קומי וסוכני ה-FBI לא בדקו את זה? ומדוע לא בודקים את הקשרים בין הילרי לרוסיה? כל כך הרבה שאלות, כל כך הרבה שחיתות".



הבוקר דיווח העיתון אל-חיאת, מפי מקור דיפלומטי מערבי, כי מדיניותה החדשה של ארצות הברית בסוריה חותרת ליציאה איראנית מכל שטחי המדינה. לפי הדיווח, האמריקאים יעמידו דרישה בסיסית זו במוקד פסגת טראמפ-פוטין. על-פי המקור, האמריקנים סבורים כי מוסקבה לא תהיה מוכנה לשלם מחיר יקר עבור השארת הנוכחות האיראנית בסוריה.



עוד נטען בפרסום כי לאחר נסיגת איראן מסוריה, תהיה ארה"ב נכונה לדון בכל עניין, כולל באפשרות של הישארות אסד בשלטון ואף השבת כל השטחים עליהם השתלטו כוחות האופוזיציה במהלך המלחמה לידיו.



לפי המקור, משמעות העמדה האמריקאית בין היתר היא "אור ירוק אמריקאי לישראל לתקוף את הנוכחות האיראנית בכל מקום שהוא (בסוריה) ובכל צורותיה של נוכחות זו". המקור התייחס גם לסוגיית הסנקציות על איראן, ואמר המקור כי "מדיניות הממשל הנוכחי היא לחנוק את איראן"




כמו כן, אמר המקור כי הממשל האמריקני שואף לחזק את תפקיד המתווך של שליח האו"ם סטפן דה-מיסטורה ולקדם את השיחות בג'נבה במטרה להוביל לסיום המלחמה בסוריה. עוד דווח כי ארצות-הברית ורוסיה נחושות לפרק מנשקן את הקבוצות החמושות בדרום סוריה, או לפחות את הקיצוניות שבהן – אל-נוסרה וצבא ח'אלד בן אל-וליד המזוהה עם דאעש. דבר זה עולה בקנה אחד עם הימנעותה של ארצות הברית ממימוש אזהרותיה כלפי המשטר הסורי מלפני כחודש שלא יפר את הסכם אי-ההסלמה בדרום סוריה, עליו חתמו ארצות-הברית, סוריה וירדן לפני כשנה.