פיצוץ במעוז הבדלנים בדונייצק; בריטניה מעבירה את השגרירות שלה מחוץ לקייב

מנהיגי הבדלנים במזרח אוקראינה הורו לתושבים לעזוב לאיזור מחוז רוסטוב שברוסיה: "חייהם ובריאותם של אזרחינו עלולים להיות בסכנה". פוטין הורה להקצות עשרת אלפים רובל לכל פליט

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
פיצוץ המכונית בדונייצק
פיצוץ המכונית בדונייצק | צילום: REUTERS/Alexander Ermochenko
2
גלריה

בריטניה הודיעה  הערב (שישי) על העברת השגרירות שלה באוקראינה מחוץ לקייב הפצירה באזרחיה לעזוב את המדינה. "כל פעולה צבאית רוסית באוקראינה תשפיע קשות על יכולתה של ממשלת בריטניה לספק סיוע קונסולרי באוקראינה", נמסר.

קודם לכן, נציג המיליציה העממית של הרפובליקה של דונייצק דיווח כי מכונית התפוצצה במגרש החניה של בניין ממשלתי במרכז דונייצק. לא דווח על נפגעים או נזק למבנים סמוכים. על פי החשד הרכב שייך ככל הנראה לבכיר בממשל המקומי, אולם גורמים ביטחונים לא שוללים אפשרות שמדובר במכונית תופת.

נשיא אוקראינה ייתן בקרוב הוראה לצבא לצאת למתקפה וליישם את התוכנית לפלישה לשטח הרפובליקות העממיות דונייצק ולוהנסק. הכוחות המזוינים של הרפובליקה העממית של דונייצק, הם בעלי ניסיון בביצוע פעולות צבאיות ונמצאים בכוננות לחימה מתמדת. הם בעלי יכולת מלאה להגן על האוכלוסייה האזרחית והתשתיות. עם זאת, חייהם ובריאותם של אזרחינו עלולים להיות בסכנה במהלך ההפגזות של האויב".

תושבים עוזבים את אוקראינה
תושבים עוזבים את אוקראינה | צילום: REUTERS/Alexander Ermochenko

בעקבות הפינוי ההמוני, נשיא רוסיה ולדימיר פוטין הורה לממשלה להעביר תשלום של 10,000 רובל לכל פליט המגיע לאזור רוסטוב. דובר הנשיא, דמיטרי פסקוב, אמר כי אינו יודע מה קורה בדונבאס על רקע הצהרותיו של פושילין. הוא גם ציין שהוא לא יודע אם זה סוכם עם מישהו.  מושל מחוז רוסטוב וסילי גולובב פנה לנשיא רוסיה בבקשה לספק סיוע חירום לאזור בשל הצפי לזרם גדול בלתי צפוי של פליטים.

הנשיא הרוסי טען שהברית הצבאית בראשות ארה"ב עדיין לא "במצב רוח לעסוק בדאגות המרכזיות של מוסקבה", כלומר שלעולם לא יורשה לאוקראינה להצטרף לנאט"ו ושהברית תפסיק את כל הפעילות הצבאית במזרח אירופה. שר החוץ של אוקראינה דמיטרי קולבה אמר כי קייב אינה מתכננת פעולות התקפיות בדונבאס או חבלה בתעשייה הכימית באזור זה והדגיש כי קייב בעד פתרון המצב באמצעים דיפלומטיים.

תגיות:
רוסיה
/
אוקראינה
/
בדלנים פרו רוסים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף