נשיא ארה"ב ג'ו ביידן, קיים שיחה עם נשיא אוקריאנה, וולדימיר זלנסקי, בה דנו על התמיכה המתמשכת של ארה"ב באוקראינה במלחמה מול רוסיה. בסיום השיחה הצהיר ביידן: "הוטלו סנקציות חדשות על נפט רוסי - ישפיעו באופן משמעותי על הכלכלה הרוסית".
לאור הסנקציות על הנפט הרוסי, הזהיר ביידן כי ייתכן שמחירי הדלק יעלו בשלושה או ארבעה סנט לגלון. והוסיף: "כל עוד נצליח לשמור על אחדות מערב אירופה בנוגע לאוקראינה, יש סיכוי ממשי שהאוקראינים יצליחו לנצח". בהמשך אמר על פוטין: "חשוב שפוטין לא יקבל יותר מרחב פעולה כדי להמשיך במה שהוא עושה. רציתי להעניק לאוקראינה כל יתרון אפשרי. פוטין במצב קשה כרגע".
לפי דיווח בסוכנות הידיעות "רויטרס", המהלך כולל סנקציות על 183 מכליות נפט המהוות חלק מ"צי הצללים" הרוסי. בנוסף, הסנקציות חלות על חברות הנפט הגדולות גזפרום נפט וסורגוטנפטגז, וכן על יותר מ-20 חברות בת שלהן.
על פי משרד האוצר האמריקאי, הסנקציות נועדו "לעמוד בהתחייבות קבוצת G7 להפחתת הכנסות האנרגיה של רוסיה". בכיר אמריקאי אמר לעיתונאים כי מדובר בסנקציות המשמעותיות ביותר שהוטלו עד כה על סקטור האנרגיה הרוסי. במקביל, גם בריטניה הודיעה על הטלת סנקציות דומות.
"ארצות הברית נוקטת בפעולה מקיפה נגד מקור ההכנסות העיקרי של רוסיה למימון המלחמה האכזרית והבלתי חוקית שלה באוקראינה", אמרה שרת האוצר האמריקאית, ג'נט ילן. בכיר בממשל ביידן העריך כי הסנקציות החדשות יעלו לרוסיה מיליארדי דולרים מדי חודש. "רוסיה תעשה כל שביכולתה לעקוף את הסנקציות, אך הדבר יגדיל את העלויות עבורה", אמר.
על פי מסמך של משרד האוצר האמריקאי שהופץ בין סוחרים באירופה ואסיה, הסנקציות כוללות גם בכירים בתעשיית הנפט הרוסית. הדיווחים על הסנקציות הביאו לעליית מחירי הנפט העולמיים ביותר מ-4%, לרמה של מעל 80 דולר לחבית.
שלושה מקורות בתעשיית הזיקוק ההודית וארבעה מקורות בסחר הנפט הרוסי מעריכים כי הסנקציות עלולות לגרום להפרעות משמעותיות ביצוא הנפט הרוסי לקונים העיקריים בהודו ובסין. לדברי גורמים אמריקאים, המהלך נועד להעניק לארצות הברית השפעה נוספת בתיווך "שלום צודק" בין אוקראינה לרוסיה.