בזמן שהסכם הפסקת האש בין ישראל ללבנון הוארך עד סוף פברואר, לבנון עוברת שינויים פנימיים משמעותיים. בראיון לערוץ "אל-חדת", תיאר תא"ל זיאד אל-השם, סגן הרמטכ"ל הלבנוני לשעבר, את המצב המורכב במדינה.
בראיון לערוץ "אל-חדת", תיאר תא"ל זיאד אל-האשם, סגן הרמטכ"ל הלבנוני לשעבר, את המצב המורכב: "לבנון עוברת שלב מעבר מאוד רגיש, ושלב מעבר שכזה מאופיין תמיד בחוסר ודאות וחוסר בהירות של הראייה לעתיד הקרוב והרחוק." הוא הוסיף כי מדובר ב"תקופה בין עידן שחלף לעתיד שייוולד. זה עידן בין חוסר אמיתי במדינה מתפקדת לבין חוסר לגיטימיות במדינה בכלל".
אל-האשם מזכיר כי לבנון כבר התמודדה עם מצבים דומים בעבר. הוא מתייחס במיוחד לתקופה שלאחר מלחמת 2006, כשהתרחשה "אותה רגרסיה כלפי פנים," ולאירועים של מאי 2008, כאשר חיזבאללה השתלט על ביירות. הוא גם מזכיר את "אותה סוגיה בעימות עם העולם החיצון בין 1982 ל-1986".
כשנשאל על ההשוואה למצב ב-2008, אל-השם הדגיש כי "הנסיבות סביב העבודה שחיזבאללה עושה כעת שונה לחלוטין מ-2008 וכמו כן גם העומק האסטרטגי של המפלגה, אשר משתרעת מביירות לסוריה ועד לעיראק".
לסיום, אל-השם מעריך כי לאחר הפסקת החימוש, המימון ואימוני הצבאות, חיזבאללה מעוניין בעיקר בשמירת מרחק מאיראן. זאת עקב "ניתוק העורק החיוני לאחר נפילת המשטר בסוריה." הוא צופה כי הארגון יחפש אמצעים חלופיים, כמו תיווך אווירי או שיטות אחרות, שיהיו "הרבה יותר קלים מאשר מימד החימוש הנוכחי".
במקביל, שר התקשורת הלבנוני, שארל אלחאג', אמגינה את תקיפת שיירת יוניפי"ל בביירות על ידי תומכי חיזבאללה. בהודעה שפרסם, הזהיר כי "מה שקרה אמש מחזק את עמדת ישראל מול העולם, מהווה צידוק להסלמה בתוקפנות שלה על לבנון ומצדיק את העיכוב בסיוע הבינלאומי לשיקום לבנון."