ארצות הברית ואיראן קיימו מוקדם יותר היום (שבת) בעומאן את הסבב השלישי של שיחות הגרעין. לפי דיווח ברשת CNN, המשא ומתן נכנס לשלב טכני ומורכב יותר, כאשר המחלוקת המרכזית בין הצדדים נותרת סביב סוגיית העשרת האורניום: וושינגטון דורשת שאיראן תייבא דלק גרעיני מוכתב מראש, במקום להעשיר אורניום בשטחה, בעוד איראן מתעקשת כי זכותה להעשיר אורניום "אינה ניתנת למשא ומתן".
במהלך הסבב נפתחו דיונים מעמיקים בין צוותים טכניים, שמטרתם לגבש טיוטת הסכם פוטנציאלי. מומחים מעריכים כי המכשולים העיקריים כוללים את הדרישה האמריקאית להפסקת העשרת האורניום, את האפשרות לפירוק מלא של תוכנית הגרעין האיראנית "בסגנון לוב", וכן את הדרישה האמריקאית להגבלות קבועות – בניגוד להסכמים קודמים שהיו מוגבלים בזמן.
לאחר סיום הסבב, שר החוץ האיראני עבאס ערקצ'י התייחס להתקדמות ואמר כי "המשא ומתן מוגבל לנושא הגרעין בלבד, ועוסק בהסרת סנקציות ובבניית אמון סביב תוכנית הגרעין של איראן". הוא הוסיף כי "השיחות היו רציניות בהרבה בהשוואה לסבבים הקודמים" וציין כי ניכרת גישה מתקרבת בין הצדדים.
גם שר החוץ של עומאן התייחס להתפתחויות והודיע כי שיחות נוספות צפויות להיערך בשבוע הבא, כאשר פגישה נוספת ברמה גבוהה נקבעה באופן ראשוני ל-3 במאי.
למרות האווירה החיובית, הנשיא האמריקאי דונלד טראמפ הזהיר כי אם איראן תסרב להסכים להסכם חדש, ייתכן שיינקטו תקיפות צבאיות אמריקאיות וישראליות נגד אתרי גרעין איראניים. במכתב ששלח לחמינאי, קבע טראמפ כי עומדת בפני איראן תקופה של חודשיים להגיע להסכם.
עמדת הממשל האמריקאי סביב המשא ומתן נותרה מעורערת: שליחו של טראמפ לשיחות, סטיב ויטקוף, שהציג בתחילה גישה מתונה, הקשיח את עמדתו במהרה והבהיר כי כל הסכם ידרוש מאיראן "להפסיק ולחסל את תוכנית העשרת האורניום והנשק". גם שר ההגנה פיט הגסת' הצטרף לדרישה לפירוק מלא של התוכנית.
איראן מצידה הציבה קווים אדומים ברורים: עראקצ'י חזר והדגיש כי סוגיית ההעשרה "אינה נתונה למשא ומתן", ואילו המנהיג העליון חמינאי הבהיר כי איראן "אינה אופטימית מדי אך גם אינה פסימית מדי" ביחס לתוצאות. בניסיון לפתוח פתח נוסף להבנות, הציעה איראן לשלב חברות אמריקאיות בפרויקטים של האנרגיה הגרעינית, מה שעשוי להניב לה הכנסות של עשרות מיליארדי דולרים.
ההסכם הקודם שנחתם ב-2015 (JCPOA) אפשר לאיראן להעשיר אורניום ברמה מוגבלת בתמורה להסרת סנקציות. עם פרישת טראמפ מההסכם ב-2018, העלתה איראן את רמת העשרת האורניום שלה ל-60%, רמה קרובה לזו הנדרשת לייצור נשק גרעיני.
ישראל מצידה תומכת בעמדה תקיפה: לפי דיווחים, טראמפ ביקש מישראל להמתין עם אפשרות לפעולה צבאית נגד אתרי הגרעין של איראן כדי לאפשר למגעים המדיניים להתפתח. בירושלים הבהירו כי פעולות סיכול ישראליות עיכבו את התקדמות התוכנית האיראנית. טראמפ עצמו הדגיש כי הוא "לא ממהר לתקוף" והביע תקווה ש"איראן תוכל להפוך למדינה נהדרת ולחיות בשלום וללא שפיכות דמים".