בטריפולי, בירת לוב, פרצו הלילה (בין שני לשלישי) עימותים בין ממשלת האחדות הלאומית והממשלה היריבה בעקבות דיווחים על חיסולו של עבדול גאני אל-קיקלי, ראש מנגנון סיוע היציבות - גוף ביטחוני מרכזי המסונף למועצה הנשיאותית של לוב. רשת "אל ערביה" דיווחה כי זמן קצר לפני ההצהרה הרשמית של ממשלת האחדות כי "הושגה שליטה והמבצע הצבאי הסתיים", העימותים האלימים בבירה עדיין נמשכו. 

לאחר מכן בתום שעות ארוכות של עימותים, ממשלת האחדות הצהירה: "מה שהושג בטריפולי הוא צעד לקראת סיום קבוצות חמושות ואיחוד סמכות המדינה". העימותים בין שתי הממשלות החלו לאחר שתמונות הופצו תחילה ברשתות החברתיות והציגו גופה של אדם שעל פי הטענות הוא אל-קיקלי, כמה שעות לאחר מכן אושר באופן רשמי על ידי מקורות במנגנון סיוע היציבות כי מנהיג המיליציה אכן נרצח. 

רשת "אל-ג'זירה מובשר" דיווחה על חילופי אש כבדים, בליווי טנקים ורכבי צבא, בין גדודים המזוהים עם ממשלת האחדות הלאומית לכוחות של מנגנון סיוע היציבות המזוהים עם מועצת הנשיאות. בנוסף, צילומים מראים מטוסים אזרחיים המפונים משדה התעופה מיתיגה בעקבות חשש מהתלקחות בין מיליציות יריבות. משלחת האו"ם בלוב הביעה את דאגתה העמוקה מהמצב הביטחוני המידרדר בטריפולי וקראה לכל הצדדים להפסיק מיד את הלחימה ו"להשיב את השקט על כנו".

במקביל, כלי תקשורת ערביים דיווחו בנוסף כי כוחות מהפיקוד הכללי של צבא לוב – המזוהה עם הגנרל חליפה חפתר (הממשלה היריבה) – קיבלו הוראות להתקדם לעבר מפקדת מנגנון סיוע היציבות בטריפולי. עדי ראייה באזור מדווחים כי יחידה 444, אחת מהכוחות החמושים המרכזיים באזור טריפולי, כבר פתחה בתנועה לכיוון מפקדת המנגון.

במקביל, דווח על חילופי אש כבדים באזור עין זארה, סמוך לכניסה המערבית של העיר, כאשר ההערכה היא שהעימותים החלו על רקע הריגתה האפשרית של ע'ניווה אל-קיקלי, שייתכן והיא קרובת משפחה של הקצין הבכיר. גם מידע זה ממתין לאישור רשמי.

הרשויות בטריפולי הכריזו על מצב חירום - מרכז רפואת החירום בעיר הכריז על מצב חירום רפואי וקרא לאזרחים הסמוכים לאזורי העימותים להישאר בבתיהם ובמקומות בטוחים. במקביל, משרד הבריאות הלובי הורה לכל בתי החולים והמרכזים הרפואיים בטריפולי להיערך במוכנות מירבית ולהכין צוותים רפואיים לטיפול בנפגעים אפשריים.

גם אוניברסיטת טריפולי הגיבה למשבר המתפתח והודיעה על השעיית הלימודים והמבחנים בכל הפקולטות עד להודעה חדשה. משרד הפנים של ממשלת האחדות הלובית הוציא קריאה לתושבי טריפולי להישאר בבתיהם.

האירועים האחרונים מדגישים את חוסר היציבות המתמשך בלוב, מדינה הנאבקת בפילוג פוליטי עמוק מאז התמוטטות משטרו של מועמר קדאפי ב-2011. לוב מחולקת בין ממשלת האחדות במערב, הנתמכת על ידי האו"ם ויושבת בטריפולי, לבין הפיקוד הכללי של צבא לוב במזרח, בהנהגת הגנרל חליפה חפתר. המשבר הנוכחי מצטרף לשורה ארוכה של עימותים פנים-לוביים, המעוררים חשש להסלמה נוספת באזור שכבר סובל מאי-יציבות ממושכת.

מאז 2014, לוב נמצאת תחת שלטון מפוצל בין שתי ממשלות עיקריות: ממשלת האחדות הלאומית (GNU) – יושבת בטריפולי, בתמיכת האו"ם, טורקיה וקטאר. והממשלה היריבה (GNS) – שולטת מהמזרח ומזוהה עם הגנרל ח'ליפה חפתר, הנתמך על ידי מצרים, רוסיה ואיחוד האמירויות.

המדינה מחולקת דה-פקטו לשטחים בשליטת מיליציות חמושות ומנגנונים חצי-רשמיים. מנגנון סיוע היציבות, שבראשו עמד אל-קיקלי, פועל ככוח ביטחון עצמאי בטריפולי, אך לעיתים גם ככלי שלטוני המשמש את הממשלה להטלת סדר. האירועים הנוכחיים מדליקים שוב נורות אזהרה ביחס לאפשרות של התפרצות עימותים כוללים בין כוחות המערב והמזרח, שעלולים לגלוש למלחמה אזורית חדשה.