בכל רחבי העולם היהודי חגגו את ל"ג בעומר, יום ההילולא של התנא רבי שמעון בר יוחאי, החל מערב יום חמישי. החגיגות כללו הדלקות ציבוריות, כינוסים מיוחדים וכמובן את התהלוכות המסורתיות של שלוחי חב"ד. באירועים רבים השתתפו גם אישים מקומיים שבאו לברך את בני הקהילה. כמובן התקיימה גם ההילולה המסרותית בהר מירון.

במרכז החסד של מוסקבה התקיים קונצרט מיוחד בהשתתפות קשישים וגלמודים, שכלל הרצאה, מנהגי היום ושירי מירון. בצרפת התקיימו מגוון תהלוכות, ובראשן תהלוכת ענק בפריז הבירה, עם אלפי ילדים והוריהם.

יהודי קהילת צפון קפריסין חגגו בשרשרת אירועים מדליקים, שאורגנו על ידי השליח הרב חיים הלל אזימוב. ממשפחת אזימוב נאפו מאות מאפים, הוכנו מוצרי בשר ומטעמים מגוונים. בקזחסטאן התקיים ערב חגיגי שכלל מופעי אש מרהיבים והצגות מושקעות לילדי הקהילה.

בעיר צ'נגדו, סין, נערך "על האש" קהילתי עם מדורה, מוזיקה והרבה בשר, יחד עם הרב דב הניג. בניו יורק התקיימו מספר תהלוכות וכינוסים, כשהגדולה שבהן נערכה בשכונת קראון הייטס, בהשתתפות 14,000 ילדים והוריהם, עם מופע תופים תוסס של ילדים שהתאמנו במיוחד.

בישראל נערכו אלפי תהלוכות ביוזמת 'צעירי חב"ד', בהובלת 1,400 שלוחים בכל רחבי הארץ – ממטולה ועד אילת. מאות אלפי ילדים והוריהם השתתפו בתהלוכות ונשאו שלטים עם מסרים יהודיים ערכיים. התהלוכות המרכזיות נערכו בירושלים, נתניה, תל אביב, רמת השרון, חיפה, אשדוד ועוד מאות ערים וישובים, וכללו מופעים חינוכיים מושקעים.

"דווקא עכשיו", אמר יו"ר צעירי חב"ד, הרב יוסף יצחק אהרונוב, "הציבור כולו, מימין ומשמאל, התאחד יחד בתהלוכות הקודש שיזם הרבי מלובביץ'. התהלוכות ביטאו את האחדות שבתוכנו, כעם. הן סמל לתקווה, ותפילתנו שמהאחדות הזו נזכה לניצחון המוחלט על אויבנו".