המתיחות בלוס אנג'לס הגיעה לשיא, כשאלפי מפגינים יצאו לרחובות בעקבות החלטתו החריגה של הנשיא דונלד טראמפ לשלוח את המשמר הלאומי לעיר. המפגינים חסמו כביש מהיר מרכזי והציתו מכוניות אוטונומיות, בעוד המשטרה ניסתה לפזר אותם בגז מדמיע, קליעי גומי ורימוני הלם.
חלק מהשוטרים פטרלו על סוסים, אחרים עמדו עם ציוד לפיזור הפגנות לצד חיילי המשמר הלאומי, שהוצבו ליד מתקנים פדרליים, בהם מרכז מעצר שבו מוחזקים מהגרים שנעצרו לאחרונה. המשטרה הכריזה על התקהלות בלתי חוקית, ורבים עזבו את האזור עם רדת הערב. אולם חלק מהמפגינים נותרו במקום, גררו כיסאות מפארק סמוך כדי לבנות מחסומים מאולתרים, והחלו להשליך חפצים לעבר השוטרים. אחרים יידו גושי בטון, אבנים, קורקינטים חשמליים וזיקוקים לעבר שוטרי סיור הכבישים, שנאלצו לתפוס מחסה מתחת לגשר.
זו הייתה יממה שלישית ברציפות של הפגנות נגד מבצעי גירוש המהגרים בלוס אנג'לס. הגעת כ-300 חיילים פדרליים הגבירה את תחושת הזעם והחשש בקרב התושבים. ההפגנות התרכזו בכמה רחובות במרכז העיר. כבר בשעות הבוקר עמדו חיילי המשמר הלאומי בשורה מול מרכז המעצר, חמושים ברובים ומגינים. המפגינים צעקו לעברם "בושה" ו"שובו הביתה". כשהמפגינים התקרבו, התקדמו השוטרים וירו לעברם רימוני עשן.
מושל קליפורניה גאווין ניוסום פנה לטראמפ בדרישה להחזיר את כוחות המשמר הלאומי, וכינה את הצבתם "פגיעה חמורה בריבונות המדינה". ניוסום שהה בלוס אנג'לס ונפגש עם גורמי ביטחון וראשי העיר. זו הפעם הראשונה זה עשרות שנים שהמשמר הלאומי נפרס במדינה ללא אישור המושל — צעד דרמטי במאבק נגד מתנגדי מדיניות ההגירה של הממשל.
ראש העיר קארן באס הצטרפה לביקורת: "הכאוס בלוס אנג'לס הוא תוצאה של פעולות הממשל", אמרה במסיבת עיתונאים. "זו לא סוגיה של ביטחון ציבורי, אלא של אג'נדה פוליטית". מהבית הלבן נמסרה תגובה תקיפה: "שקר גס מצדו של ניוסום לטעון שלא הייתה בעיה לפני שטראמפ התערב", אמרה דוברת הבית הלבן אביגייל ג'קסון.
טראמפ הסביר את המהלך כשאמר לעיתונאים רגע לפני עלייתו ל"אייר פורס 1" בניו ג'רזי: "יש אנשים אלימים בלוס אנג'לס — והם לא ייצאו מזה בשלום". כשנשאל אם בכוונתו להציב כוחות נוספים, השיב: "יהיו חיילים בכל מקום. לא ניתן למדינה שלנו להיקרע כפי שקרה תחת ביידן". במקביל נמסר מהפיקוד הצפוני כי 500 נחתים מבסיס טוונטיניין פאלמס, כ-200 ק"מ מלוס אנג'לס, הוכנסו לכוננות. לפי גורמי ביטחון, מספר המהגרים שנעצרו באזור עבר את המאה. עשרות נוספים נעצרו במהלך המחאות עצמן, בהם גם יו"ר איגוד עובדים שהואשם בשיבוש פעילות כוחות הביטחון.