התשלום נועד להשתיק אותה בנוגע למפגש מיני לכאורה עם טראמפ, רומן שהנשיא הכחיש. עורכי דינו של הנשיא טוענים כי התובע בראג "המציא עבירה פלילית לכאורה על ידי ערימת עבירות קלות שהתיישנו תחת תיאוריה משפטית מורכבת".
לפי דיווח ב-CNN, עורכי הדין טענו עוד כי החוק הפדרלי לבחירות צריך לגבור על חוקי המדינה, וכי השופט מרצ'ן שגה כשאפשר למושבעים לשמוע עדויות הכוללות פעולות נשיאותיות רשמיות. הם הוסיפו כי תרומותיו של השופט למפלגה הדמוקרטית ועבודת בתו בחברת ייעוץ פוליטי שעבדה עבור קמפיין ביידן, היוו עילה לפסילתו.
במקביל לערעור בבית המשפט המדינתי, הנשיא מנסה להעביר את התיק לבית משפט פדרלי, בטענה שיש לו שם סיכוי טוב יותר לבטל את פסק הדין. ניסיון קודם כזה נדחה על ידי שופט מחוזי, וצוותו המשפטי של טראמפ מערער גם על החלטה זו.
דובר מטעם טראמפ מסר ל-CNN כי "ההחלטה ההיסטורית של בית המשפט העליון בנוגע לחסינות, החוקות הפדרליות והמדינתיות של ניו יורק, ותקדימים משפטיים מבוססים, מחייבים לבטל ולדחות מיידית את התרמית חסרת הבסיס הזו".