לילה סוער במפרץ: ארה"ב פעלה בהורמוז - איראן תקפה בכווית ובחריין

הסלמה במפרץ: ארה"ב הודיעה על פעולה צבאית נגד מיכלית בדרכה לאיראן, באי קשם דווח על פיצוץ, ובמקביל כווית דיווחה על יירוט טילים וכטב"מים ובבחריין הופעלו אזעקות

לוגו מעריב צילום: מעריב אונליין
עקבו אחרינו
צבא ארה"ב תוקף מיכלית נפט במצר הורמוז | צילום: מתוך רשתות לפי סעיף 27 א על פי זכויות יוצרים

עוד דווח ברויטרס, כי משרד הפנים של בחריין הודיע כי הופעלה אזעקת אזהרה, וקרא לאזרחים ולתושבים להתמגן. על פי דיווח ברויטרס, פיקוד המרכז של צבא ארצות הברית (CENTCOM) הודיע כי הכוחות האמריקאיים סיכלו ויירטו מספר טילים בליסטיים וכטב"מים איראניים. בנוסף פיקוד המרכז מסר כי הכוחות האמריקאיים ביצעו גם תקיפות נגד תחנת שליטה קרקעית צבאית איראנית באי קשם.

סוכנות הידיעות האיראנית מדווחת כי משמרות המהפכה של איראן מסרו כי בוצעה מתקפה בתגובה לכך שארצות הברית פגעה במכלית איראנית סמוך למצר הורמוז באמצעות כלי טיס, וכי חדר המנועים של הספינה ניזוק.

על פי דיווחים ברויטרס, צבא ארה"ב סיכם כי איראן שיגרה טילים בליסטיים לעבר מדינות שכנות באזור, אך אף אחד מהם לא פגע במטרותיו. הכוחות האמריקאיים הפילו שלושה כטב"מי תקיפה ששוגרו מאיראן לעבר כלי שיט אזרחיים, שני טילים שוגרו לעבר כווית והתפרקו במסללום, ושלושה טילים ששוגרו לעבר בחריין, יורטו.

צבא ארה"ב פרסם תיעוד של שיגור של טיל הלפייר אל חדר המנועים של המיכלית ופרסם את ההודעה הבאה: פיקוד המרכז של צבא ארצות הברית (CENTCOM) עדכן כי סמגרת המצור על מצר הורמוז, בוצעה פעולה צבאית נגד המכלית נפט הנושאת דגל בוטסואנה, בעת ששטה במים בינלאומיים בדרכה לאי ח'ארג.

עוד נמסר כי צוות הספינה התעלם מאזהרות חוזרות ונשנות ולא ציית להנחיות הכוחות האמריקאיים מספר פעמים במהלך 24 שעות. לבסוף, כלי טיס אמריקאי השבית את כלי השיט באמצעות שיגור טיל הלפייר לעבר חדר המנועים של הספינה, ובכך מנע מהמכלית להגיע לאיראן.

תגיות:
איראן
/
בחריין
/
כווית
/
ארה"ב
/
מצר הורמוז
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף