יושיהידה סוגה נבחר הבוקר (שני) לעמוד בראשות מפלגת השלטון ביפן, המפלגה הליברל-דמוקרטית, ובכך הוא צפוי להתמנות בהמשך השבוע לראש הממשלה החדש של המדינה, לאחר שהמינוי יאושר בהצבעה בפרלמנט. סוגה יחליף בתפקיד את שינזו אבה, שהתפטר בחודש שעבר עקב מצב בריאותי רעוע.
סוגה בן ה-71 זכה ל-377 קולות בבחירות הפנימיות במפלגה, והביס את שר החוץ לשעבר, פומיו קישידה, שזכה ל-89 קולות, ואת שר הביטחון לשעבר, שיגרו אישיבה, שזכה ל-68 קולות.
בשמונה השנים האחרונות כיהן סוגה כראש הקבינט בממשלתו של אבה, תפקיד שמטרתו לרכז ולתאם את פעילות משרדי הממשלה השונים ולדאוג להוצאתן לפועל של ההחלטות המתקבלות. קודם לכן כיהן כשר הפנים.
על פי דיווחים שנפוצו לפני הודעתו, ואושרו מאוחר יותר ע"י בכיר במפלגתו, הסיבה להחלטת המנהיג הוותיק היא רצונו שלא לגרום לבעיות בתפקוד ממשלתו בשל החרפה של מצבו הבריאותי.