אלי גוטמן: "זה משחק של מאני טיים"

מאמן הנבחרת דיבר במסיבת עיתונאים על פתיחת ההכנות למפגש הקריטי בבוסניה: "התוצאה במשחק הראשון לא משקפת, אין ספק שזה יהיה סיפור אחר הפעם"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
אלי גוטמן מאמן נבחרת ישראל בכדורגל
אלי גוטמן מאמן נבחרת ישראל בכדורגל | צילום: עדי אבישי

אלי גוטמן ערך הבוקר מסיבת עיתונאים לרגל התכנסות נבחרת ישראל למשחק בבוסניה ביום שישי הבא. הכחולים-לבנים ניצחו 0:3 כזכור את הבוסנים במפגש הראשון, ויודעים שניצחון חוץ, או אפילו תיקו, יקרבו אותם מאוד למקומות 1-3 בבית.

"מזה זמן לא התראינו", אמר גוטמן בפתח דבריו, "היום יהיה לי לראשונה את כל הסגל המלא לקראת המשחק מול בוסניה. לפני שאני מתחיל בנושא של המשחק עצמו, אני רוצה לאחל הצלחה מכל הלב לדייויד בלאט. מבחינתי הוא המאמן האולטימטיבי. כשאני רואה אותו, אני אומר לעצמי: 'כך צריך להיראות מאמן'".

על פתיחת ההכנות של הנבחרת: "אנחנו מתחילים את הסיבוב השני והמכריע של מוקדמות היורו. אני יכול לבוא ולומר לכם מניתוח מעמיק שמחמשת המשחקים בסיבוב הראשון בקמפיין, רק נגד וויילס לא שלטנו בקצב. אני לוקח את מלוא האחריות על המשחק הזה. בכל המשחקים האחרים הכתבנו קצב, ולפעמים לעשות את זה גם לדעת לצופף בהגנה ולצאת למתפרצות, כמו שהיה נגד בלגיה".

על הציפיות להמשך הדרך: "אנחנו יוצאים לשלושה משחקי חוץ בסיבוב השני, שבכולם תגיע הנבחרת כאנדרדוג. המשמעות מבחינתי היא שמירה על משמעת טקטית מושלמת. יובנטוס הגיעו לגמר ליגת האלופות כאנדרדוג מול ריאל מדריד, כי ראיתם את המשמעת שלהם. ככה אני מאמין שהם ישחקו גם ביום שבת. שני המשחקים בבית יהיו שונים בתכלית מבחינתנו".

על חזרתו של טל בן חיים ארצה: "אני רוצה לברך אותו על ההחלטה הטובה שהוא לקח. מכבי ת"א מוכיח את עצמו כמועדון וארגון נפלא. ההחלטה של מכבי ושלו היא טובה, ואני יכול לאחל לשניהם רק בהצלחה".

על היריבה הקרובה, בוסניה, שתקבל בחזרה את איבישביץ' ודז'קו: "אין ספק שזה סיפור אחר. התוצאה מהמשחק הראשון לא משקפת את הבדלי הרמות. כששניהם משחקים, הנבחרת משחקת שונה, בטח בבית. נצטרך להגיע כאנדרדוג עם הרבה משמעת טקטית והתאמות שנעשה. השחקנים יצטרכו לקחת אחריות, הם מנוסים ושיחקו כבר במגרשים בסגנון דומה".

על ההתבססות על שחקני מכבי ת"א, שהורידו הילוך בשבועיים האחרונים: "כשאנחנו מגיעים לנבחרת ישראל, אנחנו הופכים להיות קבוצה בפני עצמה. זה פחות מעניין מאיפה מגיעים. לשאלתך, דיברתי עכשיו עם ערן זהבי והשיחה הזו החדירה בי הרגשה מאוד טובה שהשחקנים יודעים לנתק את עצמם כשהם מגיעים לנבחרת. זה משחק של מאני טיים, בואו נודה בזה. קיבלתי את ההרגשה שתם הפרק של הליגה – ועכשיו הולכים ומתפקסים להכנה למשחק הזה".

על הצורך בהשגת ניצחון באחד משלושת משחקי החוץ הקרובים: "אנחנו יוצאים לשלושה משחקים, אבל אין לי מה לבוא ולומר על המשחקים בוויילס ובבלגיה, כי אנחנו מתמקדים בבוסניה. אנחנו מנתבים לשם את כל האנרגיות שלנו. ברגע שאתה מאמן של נבחרת ויש לך את האפשרות והזמן, תמיד עדיף לקבוצה להחזיק כמה שיותר שיטות משחק".

על המוזמנים החדשים, שלומי אזולאי ודור מיכה: "אם הם פה, מגיע להם להיות פה. אזולאי עשה התקדמות גדולה. הוא שחקן עם ראייה מרחבית שמנהל את המשחק יפה. יש לו עוד במה להתקדם. דור מיכה הפך להיות פקטור במכבי ת"א, הוא עשה התקדמות מאוד גדולה בחודשים האחרונים והוא נמצא פה כי מגיע לו".

המאמן הלאומי דיבר על הרגשות הפטריוטים בימים אלו, לאחר הניסיון להדיח את ישראל מפיפ"א: "מאוד התרגשתי כשראיתי את גנט זוכים באליפות ואת רמי גרשון חוגג עם דגל ישראל. כל שחקן שיעלה בבוסניה עולה עם דגל ישראל וזה אומר הכל. אף מאמן בעולם לא יכול להסתפק בתיקו, מה שחשוב זה אסטרטגיית המשחק".

גוטמן נשאל על כושרו של עומר דמארי והשיב שהוא לא מודאג: "הוא מגיע בטירוף, אני מכיר אותו קצת. לפעמים הוא מגיע באדישות. הפעם הוא רעב ובטירוף להוכיח את עצמו. זה לא סוד שהמעבר שלו מווינה ללייפציג, שיפר אותו מבחינה אישית בכל הקשור לפיזיות ולמשמעת טקטית. כל מה שחסר לו זה כדור ברשת כדי להחזיר את הביטחון. הלוואי והוא יהיה שם בשבילנו במשחק".

תגיות:
נבחרת ישראל בכדורגל
/
אלי גוטמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף