מפעל הירקות הטריים של שטראוס בקיבוץ ברור חיל, מלקט את התוצרת החקלאית מהעוטף, שוטף אותה, חותך אותה ואורז אותה.
ב-7 באוקטובר, המפעל נסגר, וכעת חזר לשגרה.
לכבוד חג החנוכה, טעם הטבע מפרסם מתכון מנצח ללביבות גזר ממכרות, עם גזר שמגיע מהעוטף ועושה את דרכו באהבה לצלחת.
לביבות טעימות ופשוטות להכנה, והשיא? הן אפילו אפויות! מנה שמתאימה בול לאירוח בחג ודורשת מינימום מאמץ. 

מתכון לכ-15-20 יחידות

מרכיבים:
1 שקית (400 ג') גזר מגורד של טעם הטבע
1 בצל, קלוף
2 כפות שמן זית
3 ביצים
1/2 כפית צ'ילי גרוס
1 כפית סילאן/מייפל
מלח ופלפל שחור
1/2 כוס קמח לבן (ואפשר גם חצי לבן חצי כוסמין או קמח עדשים לגרסה נטולת גלוטן)

לביבות גזר לחג החנוכה (צילום: באדיבות ״טעם הטבע״)
לביבות גזר לחג החנוכה (צילום: באדיבות ״טעם הטבע״)

 
אופן ההכנה:
1. מגרדים את הבצל על פומפייה.
2. מניחים בקערה גדולה את כל המצרכים פרט לקמח ומערבבים.
3. מוסיפים קמח ומערבבים היטב.
4. משמנים נייר אפייה בעזרת תרסיס שמן ומניחים עם כף מהתערובת.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שהקציצות יציבות ומוכנות.