הכנו עבורכם את המתכון המושלם לחג ולחול המועד, כזה שיכול לככב בשולחן החג אבל גם יכול לשמש כארוחה בפני עצמה.
המתכון הכי קל להכנה, מאכל קליל ולא כבד כזה שמשאיר טעם של עוד ונקודות נוספות יתווספו לדירוג שלו כשתשמעו כשהוא גם פרווה, טבעוני ואיך לא? גם בריא וקריספי בלי טיגון - אפוי בתנור ללא שמן עמוק. 
מי כמונו יודעים שכשמארחים - בדרך כלל עלול להגיע אורח שחשובה לו לפחות אחת מהקטגוריות הנ״ל והמחשבות וההתעסקות מה להכין עבורו יכולות לשגע. אז קבלו מתכון שחייב לככב אצלכם בערבי חג.

אגרול פרווה וטבעוני (צילום: לירון ספיר)
אגרול פרווה וטבעוני (צילום: לירון ספיר)

מרכיבים:
1 בצל חתוך רצועות
3 שיני שום קצוץ
3 גזרים בינוניים חתוכים לרצועות
2 פלפלים מכל מיני צבעים
רבע כרוב חתוך רצועות 
מלח 
פלפל
2 כפות רוטב צ׳ילי מתוק
1 קופסא של נבטים 
13-15 עלי סיגר מוכנים


אופן ההכנה:
1. נטגן את הבצל והשום.
2. נוסיף את הגזר והפלפלים ועל להבה גבוהה נקפיץ אותם.
3. נוסיף את הכרוב ונתבל.
4. נוסיף נבטים ולאחר שתי דקות נכבה את הגז. 
5. נצנן את תערובת הירקות המוקפצים היטב.
6. נטה את המחבת כך שכל המיץ של הירקות ירד למטה. (אפשר גם לסנן)
7. נפתח דף עלה סיגר ונניח 2 כפות של ירקות בתחתית העלה. נסגור משני הצדדים (ימין ושמאל) ונגלגל מלמטה כלפי מעלה. 
8. נניח על תבנית מרופדת בנייר אפיה כך שהסגירה תהיה כלפי מטה. 
9. נתיז שמן ונשמן כל עלה. 
10.נכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד הזהבה. 

למתכונים ותוכן נוסף של לירון